Sobre els talls de llum al Raval. Endesa responsable: eliminar costos i augmentar beneficis a costa del servei i de la salut de la gent (cat/cas)

Resistir amb el suport de la gent, la solidaritat i l’esforç comú (cat/cas)
23 desembre, 2020
#Riereta3SeQueda. BBVA i Cerberus ens volen desnonar
11 gener, 2021

Sobre els talls de llum al Raval. Endesa responsable: eliminar costos i augmentar beneficis a costa del servei i de la salut de la gent (cat/cas)

31 desembre, 2020
 

En plena pandèmia, en ple hivern i durant les festes. Torna la història de sempre, la que es repeteix a l’estiu i en els moments de més consum elèctric. Avaries constants, reparacions que no acaben d’arreglar les línies i torna a començar sense solucionar el problema.

Sempre passa en els barris que ells anomenen baixos, en els alts tot funciona. Des de fa ja uns dies, primer a Sant Antoni, Salvadors els talls van ser totals, els veins es van enfadar i es van mobilitzar, finalment Endesa va actuar, tard i malament perquè ara les avaries es traslladen cap als carrers Hospital i Riera Baixa.

Tot i la gravetat dels fets, no es visibilitzen prou, no surten als mitjans i a sobre l’empresa fa córrer el rumor que és la gent que punxa la llum es culpable i barbaritats per l’estil. Al barri ja se sap que les instal·lacions són obsoletes, que s’ha de fer ​​un arranjament profund i no carregar la tensió d’unes línies a d’altres.

La gent es mobilitza, protesta al carrer, recull i presenta signatures a la síndica de greuges. El problema segueix i seguirà i provocarà més mobilitzacions, si Endesa no soluciona el problema de base, haurà de confrontar un altre més greu. La indignació i la ràbia de la gent que no pot suportar aquest maltractament, gent gran, famílies, que se’ns tracti com idiotes amb explicacions que ningú creu i que amaguen una irresponsabilitat, eliminar costos i augmentar beneficis a costa del servei i de la salut de la gent.


Sobre los cortes de luz en el Raval. Endesa responsable: eliminar costes y aumentar beneficios a costa del servicio y de la salud de la gente

En plena pandemia, en pleno invierno y durante las fiestas. Vuelve la historia de siempre, la que se repite cada verano y en los momentos de mucho consumo eléctrico. Averías constantes, reparaciones que no acaban de arreglar sin solucionar el problema de fondo.

Siempre en los barrios que ellos llaman bajos, en los altos todo funciona. Desde hace ya unos dias primero en las calles Sant Antoni, Salvadors los cortes fueron totales, los vecinos se enfadaron y se movilizaron y finalmente Endesa actuó, tarde y mal pues ahora las averías se trasladan hacia las calles Hospital y Riera Baixa.

A pesar de la gravedad de los hechos, quedan escondidos, salen poco en los medios y encima la empresa hace correr el rumor de que es la gente que pincha la luz y barbaridades por el estilo. En el barrio ya se sabe que las instalaciones son obsoletas, que exigen un arreglo profundo y no cargar la tensión de unas líneas a otras.

Ya la gente se moviliza, protesta en la calle, recpge y presentar firmas ante la síndica de greuges. El problema sigue y seguirá y provocará más movilizacionesn. Si Endesa no soluciona el problema, tendrá que confrontar otro más grave. La indignación y la rabia de la gente que no puede soportar este maltrato, gente mayor, familias a las que trata como idiotas con explicaciones que nadie cree y que esconden una irresponsabilida: eliminar costes y aumentar beneficios a costa del servicio y de la salud de la gente.

Comments are closed.