Manters, menes i el Raval: A més poder, més ordre i més lleis. Cada vegada pitjor si no es posa remei i no pinta fàcil (cat/cas)

Crònica del putivermú popular del divendres, 12/07/2019, ofert pel col·lectiu Putes Llibertàries del Raval
30 juliol, 2019
Crònica des de la Capella de la Misericòrdia!
30 juliol, 2019

Manters, menes i el Raval: A més poder, més ordre i més lleis. Cada vegada pitjor si no es posa remei i no pinta fàcil (cat/cas)

30 juliol, 2019
 

Mal inici, la pressió era enorme i la predisposició es veia però hi havia resistències. Han saltat pels aires d’entrada. I tal com va, el cost social serà enorme, primer sobre els més vulnerables i això és el greu perquè alhora serem tots i totes els altres i no ho podem permetre. No és nou però augmenta la pressió sobre una olla bullint. Les forces policials han rebut la carta blanca per intervenir sense límits, responsables polítics d’alt nivell fan afirmacions il·legals per imposar la llei. Els mitjans de comunicació pressionen sobre situacions insuportables, alguna cosa cal fer i s’està fent: posar ordre i imposar la llei. Forçar situacions, provocar, deixar fer, augmentar el malestar per finalment demanar solucions quirúrgiques, les que no admetríem en situacions normals, ho farem per l’estat de xoc, un clàssic.

Competències polítiques i de poder, guanyar a qualsevol preu, la llei de la selva per baix i per dalt: “la culpa és dels pobres”, els partits i les avantguardes a representar-nos i solucionar els nostres problemes i nosaltres com a espectadors d’aquesta barbàrie i cal dir que no, que no ho acceptarem.

Sabem, som els que més patim el desordre alimentat, creat i produït per fer negoci i per tenir poder. Sabem el que no funciona, perquè ja s’ha experimentat anteriorment, sabem que no hi ha receptes en el codi penal per als greus problemes socials que crea aquest sistema i sense els quals no pot funcionar. Un cop ens acusaran de ser bonistes, violents, antisistema, passerells per insistir a buscar altres maneres de fer política, altres maneres de solucionar problemes complexos sense convertir-nos en els últims il·luminats del món. Però no hi ha alternativa, ajuntar-nos, lluitar, pensar i actuar per demostrar des del territori, des dels barris, des de la nostra vida personal i col·lectiva que no ho faran en el nostre nom i que ens tindran davant per construir mons on càpiguen més mons, on la justícia i la llibertat es basin en l’acord lliure, en el suport mutu, a la desobediència i la solidaritat.

Som milions i el planeta no és vostre. No volem l’ordre imposat pels privilegis i per la força dels poderosos, volem l’ordre basat en la justícia i en la llibertat i lluitarem per aconseguir-ho. No serà fàcil però no hi ha un altre camí. Salut.

Manteros, menas y el Raval: A más poder, más orden y ley. De mal en peor si no se remedia y no pinta fácil.

Mal inicio, la presión era enorme y la predisposición se veia pero había resistencias. Han saltado por los aires a las primeras de cambio. Y tal como va, el costo social será enorme, primero sobre los más vulnerables y eso es lo grave porque a la vez seremos todxs los demás y no lo podemos permitir. No es nuevo pero aumenta la presión sobre una olla hirviendo. las fuerzas policiales han recibido la carta blanca para intervenir sin límites, responsables políticos de alto nivel hacen afirmaciones ilegales para imponer la ley. Los medios de comunicación presionan sobre situaciones insoportables, algo hay que hacer y se está haciendo: poner orden e imponer la ley. Forzar situaciones, provocar, dejar hacer, aumentar el malestar para finalmente pedir soluciones quirúrgicas, aquellas que no admitiríamos en situaciones normales, lo haremos por el estado de shock, un clásico.

Competencias políticas y de poder, ganar a cualquier precio, la ley de la selva por abajo y por arriba: “la culpa es de los pobres”, los partidos y ls vanguardias a representarnos y a solucionar nuestros problemas y nosotrxs como espectadores de esta barbarie y hay que decir que No, que no lo vamos a aceptar.

Sabemos, somos los que más sufrimos el desorden alimentado, creado y producido para hacer negocio y para tener poder. Sabemos lo que no funciona, porque ya se ha experimentado anteriormente, sabemos que no hay recetas en el código penal para los graves problemas sociales que crea este sistema y sin los que no puede funcionar. Una vez nos acusarán de ser buenistas, violentos, antisistema, pardillos por insistir en buscar otras maneras de hacer política, otras maneras de soluciinar problemas complejos sin convertirnos en los ultimos iluminados del mundo. Pero no hay de otra, juntarnos, luchar, pensar y actuar para demostrar desde el territorio, desde los barrios, desde nuestra vida personal y colectiva que no lo harán en nuestro nombre y que nos tendrán enfrente para construir mundos donde quepan más mundos, donde la justicia y la libertad se basen en el acuerdo libre, en el apoyo mutuo, en la desobediencia y en la solidaridad.

Somos millones y el planeta no es vuestro. No queremos el orden impuesto por los privilegios y por la fuerza de los poderosos, queremos el orden basado en la justicia y en la libertad y lucharemos por conseguirlo. No será fácil pero no hay otro camino. Salud.

Comments are closed.