Crònica del putivermú popular del divendres, 12/07/2019, ofert pel col·lectiu Putes Llibertàries del Raval

Crónica desde la cocina: Este año nos hemos venido arriba: ¡vasos compostables y bocadillos calientes!
29 juliol, 2019
Manters, menes i el Raval: A més poder, més ordre i més lleis. Cada vegada pitjor si no es posa remei i no pinta fàcil (cat/cas)
30 juliol, 2019

Crònica del putivermú popular del divendres, 12/07/2019, ofert pel col·lectiu Putes Llibertàries del Raval

30 juliol, 2019
 

Es dóna sortida de l’acte amb una bona taula de viandes i begudes oferides en col·laboració amb els botiguers i restauradors de la zona, evidentment tampoc falten a la taula les famoses truites de patates de la María José, i mentrestant MARIKARMEN FREE va escalfant-nos i fent-nos bellugar amb el flamenk de Pupi Poisson: Putón, putón, / Putón, putón verbenero, putón, / Putón, putón verbenero, putón, / Putón, putón verbenero…

Mentre les persones grans anem a la nostra amb el vermut, la mainada va aplegant-se sota la carpa de l’espectacle de titelles de guant «Un huevo muy especial», ofert per la Cía. CLANCARAKOL, quin goig veure tanta canalla i tant embadalida i atrapada en la història de les aventures de la drac Elena i el seu ou en el món de la fantasia, quantes emocions traspuen de les seves carones a mida que es va desenrotllant el fil del conté. Per molts dels grans, l’espectacle és observar aqueixa mainada tan intel·ligent i desinvolta interactuant amb els actors i el seu gaudi, i al final de les titelles, veure amb quin goig reben el seu petit vermut d’aigua, refrescos i llamins.

En pocs minuts la mainada ja és a la part de dalt de Salvador Seguí jugant amb l’aigua, així que les grans ens submergim en el món sonor creat per la Marikarmen i ens deixem anar en ballarugues, val a dir que en aquest moment ja, sota un sol de justícia. Guaitem els jocs de la canalla més amunt, tant xops, frescos i alegres, que no se’ns acut res millor que jugar naltres també amb aigua per refrescar-nos, així que fem una carrera fins a l’àgora i recuperem les pistoles ruixadores, ara buides d’antidot contra la MACBITIS, i les portem cap a Salvador Seguí. Les omplim amb l’aigua del gel de les neveres i alhora que ballem ens anem ruixant les unes a les altres, quina delícia.
I així se’ns fan les dues, i amb un RAP cantat en directe a dues veus: metzineres i Marikarmen, posem final a l’acte.

Un any més, les veïnes més silenciades i invisibilitzades, quan no estigmatitzades, del carrer d’en Robador, hem pogut oferir el putivermú, un acte molt especial i pensat sempre per tenir cura de petits i grans. Aquest acte ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada dels artistes que hi han actuat i la donació d’aliments i begudes dels botiguers i restauradors de la zona, un any més, moltes gràcies a totes per la vostra col·laboració, fent festa plegades fem la festa millor.

Comments are closed.