L’habitatge és un dret, no un negoci! #AixíNoPodemViure

Sant Jordi 2022, la bellesa està al carrer, si no ens fan fora (cat/cas)
21 abril, 2022
Edició 33 aniversari de la primera referència publicada pel Lokal. K7 NO 92
3 maig, 2022

L’habitatge és un dret, no un negoci! #AixíNoPodemViure

3 maig, 2022
 
MANIFEST – L’habitatge és un dret, no un negoci! #AixíNoPodemViure
L’habitatge és un dret, no un negoci. Amb aquests preus no podem viure!

L’habitatge s’ha convertit en un luxe. Tenir feina ja no és garantia de poder viure dignament. Des defa dècades, el preu de la vida s’ha anat encarint per beneficiar a uns pocs. La causa principal latrobem en la successió de crisis econòmiques i socials provocades pel sistema capitalista, i en les
lleis que beneficien als especuladors. La bombolla hipotecària i la posterior bombolla del lloguer hainflat els preus de l’habitatge com mai havia passat abans, escanyant cada cop més la gent ielevant la vergonyosa xifra de desnonaments als 2 milions. Més recentment, la crisi derivada de la
Covid19 ha fet davallar encara més els nostres ingressos, mentre la crisi energètica s’ha instal·lat deforma permanent. Actualment estem immerses en una crisi d’encariment generalitzat del cost de la vida sense precedents. L’augment del cost de l’energia, de molts altres productes bàsics o la repercussió de la inflació (IPC) està tenint sobre les rendes immobiliàries està empitjorant encara més les condicions de vida.

Ja n’hi ha prou! Davant de l’encariment insuportable del cost de la vida, fem una crida a organitzar-nos i lluitar contra aquesta estafa generalitzada. Ens hem d’organitzar i avançar cap a la desmercantilització de l’habitatge i l’energia. Si acabem amb el rendisme d’uns pocs, assolirem una vida digna per a totes.

Exigim als governs i ens comprometem a lluitar per:

● ACABAR AMB ELS DESNONAMENTS i EXPROPIAR ELS PISOS DE BANCS I FONS VOLTOR : Després de quasi 2 milions de desnonaments en els darrers 10 anys, no podem permetre ni un més: no hi pot haver gent sense casa, mentre hi ha cases sense gent. Cal recuperar la funció social de l’habitatge, avui segrestada per bancs, fons voltor i grans propietaris, que s’han beneficiat durant dècades d’una política fiscal favorable i del rescat bancari. Cal garantir un parc d’habitatge de lloguer públic i social. No manca oferta d’habitatge: ens volen vendre el discurs de l’escassetat per seguir apujant els preus i destruint el territori a base de pelotazos.

● PUNXAR LA BOMBOLLA DEL LLOGUER: Reclamem la reinstauració de la llei de regulació de preus de lloguer, que prohibia les pujades de preus del lloguer i obligava a les baixades.. Reclamem que el nou Projecte de Llei d’Habitatge Estatal plantegi una baixada de lloguer amb aplicació immediata. Volem la mateixa estabilitat en el lloguer que en el lloc de treball: uns contractes indefinits i estables, que es renovin de manera automàtica.

● DEMOCRATITZAR L’ENERGIA I GARANTIR EL PA: Prou d’enriquir els oligopolis energètics mentre les persones treballadores vivim cada cop més escanyades. Cal prohibir els talls de subministres a qui no pot pagar la factura, però també cal nacionalitzar les empreses energètiques i elaborar un pla de transició energètica democràtica que suposi una solució permanent a l’esgotament de recursos i la dependència d’oligopolis nacionals i
internacionals. Democratitzar l’energia és imprescindible per fer baixar els preus dels béns de primera necessitat.

● GARANTIR ELS SALARIS: No podem permetre cap retrocés més dels salaris de ningú: tant les que treballen, com les que no poden. Cal garantir els salaris mínims en consonància amb el cost de la vida i protegir els drets de totes les treballadores.

● ACABAR AMB LA REPRESSIÓ: Cal acabar amb la judicialització i persecució de la dissidència política, i derogar la llei mordassa. Actualment, només el moviment per l’habitatge ja acumula més de 400.000€ en multes acumulades durant els darrers tres anys, per aturar desnonaments, per exercir una obligació moral: defensar les llars de la gent i el dret a una vida digna.

Per tot això fem una crida a sortir al carrer el proper DISSABTE 21 DE MAIG A LES 18H A PLAÇA UNIVERSITAT.

CONVOCANTS:

– Sindicats de Llogateres
– PAHs Catalanes
– Grup d’Habitatge de Sants
– Sindicat de Barri del Poble Sec
– 500X20
– Sindicat Habitatge de Gràcia
– Sindicat Habitatge Nou Barris
– Xarxa Habitatge Horta Guinardó
– Sindicat Habitatge Eixample Dret
– Sindicat Habitatge Casc Antic
– Resistim al Gòtic
– Sindicat d’Habitatge del Clot
– Sindicat d’Habitatge de Cassoles
– Sindicat Alt Maresme
– Observatori d’habitatge del Clot-Camp de l’Arpa
– Sindicat de Poble de Vilamajor
– Sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs
– Aliança contra la Pobresa Energètica
– Taula Sindical de Catalunya

Comments are closed.