L’1 de març jutgen un veï per defensar el barri de l’especulació i el narcotràfic (Raval Rebel)

Material solidari del lokal, requisat i destruït per la Guàrdia Urbana (cat/cas)
23 febrer, 2022
Manifest per recollir signatures: Crida a la solidaritat amb les preses anarquistes del 27F
25 febrer, 2022

L’1 de març jutgen un veï per defensar el barri de l’especulació i el narcotràfic (Raval Rebel)

23 febrer, 2022
 

El proper dimarts 1 de març, Miguel, membre de Raval Rebel i part del teixit veïnal del Raval des de fa vint anys, s’enfronta a un judici per resistència a l’autoritat.

L’origen d’aquesta causa es remunta al passat 7 de novembre del 2020, quan veïnat de la finca Santa Helena 8 van avisar de la porta oberta d’un pis, propietat de Cerberus, on l’activitat de narcotràfic era habitual, i del risc de reocupació per aquesta activitat.

En aquells moments, a través de les xarxes veïnals es va fer una crida per donar suport al veïnat de l’edifici i assegurar el pis per evitar la seva tornada a les xarxes de tràfic de drogues.

Diferents veïnes i veïns es van personar a la finca, entre elles Miguel, fins que es va personar un dels narcotraficants, reconegut pels habitants de la finca, moment en que aquests mateixos van cridar els Mossos d’Esquadra.

Per sorpresa del veïnat de Santa Elena, quan van arribar, els agents es van posar del costat del dret d’aquest narcotraficant a accedir al pis.

A partir d’aquell moment, la gent que hi era al carrer va intentar enraonar amb els agents, per tal de fer-les veure el risc profund en que posaven la gent que hi viu a la finca permetent l’entrada d’aquesta persona i, amb ella, la tornada de l’activitat de tràfic de drogues.

En aquest context, va arribar una patrulla, que es va llançar contra dues persones que eren a la porteria, empenyent a una a terra i arrastrant, emmanillant i empenyent contra una paret al Miguel, que finalment va ser detingut, passant algunes hores a comissaria.

Aquesta detenció per si mateixa va suposar una criminalització, no ja del nostre company, sinó del mateix teixit veïnal ravalenc i les seves estratègies davant la pinça de l’especulació i el narcotràfic que pateix el barri.

Després de la vista de conciliació celebrada el passat mes d’octubre, on es va negar a arribar un acord que hagués significat assumir la culpabilitat, l’1 de març serà jutjat per participar de la defensa del Raval davant fons voltor com Cerberus i les xarxes de narcotràfic.

El judici i qualsevol resolució que no sigui la total absolució del càrrec de resistència és un missatge repressiu i criminalitzador de tot un barri i els seus processos d’autoorganització davant la ineficàcia i sovint la passivitat de les administracions.

No fem convocatoria, però considerem important donar-li visibilitat al seu cas

Comments are closed.