Manifest per recollir signatures: Crida a la solidaritat amb les preses anarquistes del 27F

L’1 de març jutgen un veï per defensar el barri de l’especulació i el narcotràfic (Raval Rebel)
23 febrer, 2022
Presentació d’Històries del Raval a la Social
2 març, 2022

Manifest per recollir signatures: Crida a la solidaritat amb les preses anarquistes del 27F

25 febrer, 2022
 

Ja fa un any, el 27 de febrer de 2021, set companyes anarquistes eren detingudes en el marc de les protestes per l’empresonament del raper lleidetà Pablo Hasél. Enmig d’una onada de criminalització política i mediàtica totes elles van ser empresonades per ordre del Jutjat d’Instrucció 2 de Barcelona acusades de temptativa d’homicidi, grup criminal, desordres públics i danys. En la causa judicial, encara en instrucció, els Bombers de Barcelona van emetre un informe que desmentia la versió repetida
constantment en relació al suposant incendi d’una furgoneta dels antiavalots de la Guàrdia Urbana i al perill per a la vida de l’agent que la conduïa, i deixava clar que ni la furgoneta s’havia incendiat ni hi havia hagut un risc real per a la vida de l’agent.

Arran de l’informe dels Bombers i a petició de les defenses el jutjat va acceptar la llibertat de les empresonades però els hi exigia unes fiances tant desproporcionades com inaccessibles de 40.000 euros per persona. Després dels corresponents recursos l’Audiència Provincial va rebaixar aquests imports a 15.000 euros per a cadascú i 20.000 per un dels empresonats. A dia d’avui quatre companyes anarquistes segueixen en presó provisional per la desproporció de les fiances, que ascendeixen a un total de 65.000 euros, un import que familiars i companyes no han pogut encara recollir.

Les organitzacions, grups de suport i col·lectius sotasignants volem posar de relleu que les preses anarquistes del 27F han estat víctimes d’una operació policial, judicial, política i mediàtica que a banda d’acarnissar-se amb elles per tal de frenar les mobilitzacions d’ara fa un any, les ha fet caure en l’oblit després de dotze mesos  mpresonades a Brians. Volem, doncs, trencar el silenci i rescatar-les de l’oblit i denunciar especialment el paper de l’Ajuntament de Barcelona que no només exerceix l’acusació sinó que s’ha oposat a la rebaixa de les fiances per evitar que puguin sortir en llibertat provisional.

Per tot això, fem una crida a la solidaritat amb les companyes preses del 27F, a participar de les mobilitzacions de suport convocades i a fer aportacions econòmiques per tal de posar fi a l’empresonament que ja fa un any que dura.

Barcelona, 25 de febrer de 2022

Manifestació: Diumenge 27 de febrer de 2022 – 19 hores – Plaça Universitat de Barcelona.

Compte corrent de les famílies i grup de suport per a les fiances (transferència internacional):

Beneficiari: Luca Cagnassone
IBAN: IT19G0347501605000317522969
Codi BIC/Swift: INGBITD1

Signants inicials:

Adrià Absolució (Grup de suport a l’Adrià del Clot)
Alerta Solidària
Ara acusem, Ara responem (Grup de suport a Marta Torrecillas)
Arnau Absolució (Grup de Suport de l’Arnau Mora)
Arran
Assemblea de suport als presxs del 27F
Baula, Xarxa Solidària (Alt i Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf)
Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Coordinadora Antirepressiva de Girona
Coordinadora Obrera Sindical (COS)
El Lokal
Endavant-OSAN
SAS Absolució (Grup de suport a l’Adrià Sas)
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

Podeu enviar la vostra adhesió a: presxs27febrer@riseup.net

Comments are closed.