Per la humanitat, contra el capitalisme. No a l’ampliació de l’aeroport (cat/cas)
18 setembre, 2021
Sobre participació, transparència i responsabilitat en l’adjudicació del projecte per construir un CAP Nou al Raval Nord
21 setembre, 2021

34 Anys del Lokal al Raval

20 setembre, 2021
 

34 Anys del lokal a Raval (1987-2021)

Dissabte 23 d’octubre a l’Ateneu Enciclopèdic Popular al C/ Reina Amàlia 38, el lokal farà 34 anys de lluites i resistències, i ho volem celebrar amb tota la gent que ha format i forma part d’aquest projecte col·lectiu, autogestionat i llibertari

12h. Vermút-Presentació

14.30h. Dinar vegà

17h. Café-Tertúlia

Ens imposen que no hi ha possibilitat, que només podem triar entre el possibilisme de l’esquerra reformista o els nous feixismes. Entre l’estat i el mercat, la cooptació i l’assistencialisme o el gueto i la repressió.

Vivim i resistim al Raval, Raval de la revolució social, al Raval obrer i insubmís. El Raval dels Ateneus, les escoles racionalistes, les lluites obreres i feministes. El Raval contracultural i irreverent. El Raval lluitador i popular recreant constantment, gràcies a les aportacions dels que sempre van habitar al barri i de la gent nova que va arribant.

Com estem avui? Què és el que es mou i no és tan visible? Que corre pel baix És tot interès personal, afany de diners, menyspreu als altres i ganes de triomfar? O també corre el suport mutu, la solidaritat i la lluita comuna.

En temps de la nova normalitat, de actualització, de la més brutal versió que coneixem del capitalisme. De crisi i fracàs de tota mena, climàtica, social, cultural. Del fracàs de les alternatives des de dalt i creació de de noves-velles lluites des de baix.

Volem trobar-nos, no per deixar-nos anar el rotllo, per donar cadascú la seva recepta de sempre. Si no per intentar, començar a parlar de què fer davant l’esgotament, cansament, desesperació i malestars en què vivim.

Com veure’ns i reconèixer-nos, com donar-nos suport, com defensar-nos, com construir i resistir. Com fer-nos sentir sense embuts des de com som o aspirem a ser davant de censors i controladors, com sortir del debat privat estatal i donar valor al públic, al comunitari. Com ser subjectes actius i responsables de la nostra vida de forma col·lectiva i no espectadors o consumidors delegant la nostra capacitat en experts que tot ho saben.

Coincidint amb el 34 aniversari del lokal, la reobertura de l’Ateneu Enciclopèdic Popular, la creació de grups i col·lectius nous i la sensació que el que ve serà pitjor que el que tenim si no fem alguna cosa per evitar-ho.

Salutacions i ànims.

 

Comments are closed.