Sobre participació, transparència i responsabilitat en l’adjudicació del projecte per construir un CAP Nou al Raval Nord

34 Anys del Lokal al Raval
20 setembre, 2021
[Parado el desahucio] Escucha @sareb #LaIlusiónNoSeToca
23 setembre, 2021

Sobre participació, transparència i responsabilitat en l’adjudicació del projecte per construir un CAP Nou al Raval Nord

21 setembre, 2021
 

No és acceptable que les treballadores del CAP i les veïnes, col·lectius i organitzacions ens assabentem per la premsa de la decisió sobre el concurs per adjudicar el projecte de Nou CAP al Raval Nord. Enteníem que a més de complir amb tots els protocols burocràtics, administratius i polítics, es tindria en consideració la participació de les treballadores i veïnes de Raval, no ha estat així. Ara es convocarà en quinze díes una reunió, en què els responsables de Catsalut informaran sobre un procés decidit, sobre un projecte aprovat.

Per si no n’hi hagués prou, s’informa sobre una foto del projecte guanyador que constarà de 2500 m quadrats quan sempre s’havia parlat que fossin 3000, espai mínim per poder desenvolupar en condicions l’atenció. S’informa sobre el Servei de pediatria quan no existeix en l’actualitat. S’informa sobre la implementació de l’ASSIR quan ja està en funcionament des de fa dècades a la cartera de serveis del CAP.

A la fotografia es veu la part de la Capella que es mantindrà quan sempre havíem entès que es preservava el que tenia valor patrimonial, l’escala i l’absis. A part de judicis estètics és important saber si implica pèrdua d’espai.

Són preguntes, dubtes, necessitats parlades durant molt de temps que es podien haver tingut en compte i haurien ajudat al fet que tot fos millor, però no ha estat així, per la inèrcia burocràtica o per la voluntat de deixar-nos al marge i això fa mal i ens sembla inacceptable . Els processos han de ser transparentes, rigorosos i de bona fe, i s’han de demostrar en els fets.

Esperem que es donin les explicacions pertinents, que es puguin implementar les necessitats manifestades especialment per les treballadores del CAP i que es facin en els temps necessaris. Doncs la urgència és tenir un CAP a condicions i està a la mà fer-la sense moltes dificultats.

Un cop més hem de dir «Disculpin les molèsties, existim!!!» Han estat molts anys per saber com funcionen les coses i exigir respecte, Gràcies als protocols de suport mutu i solidaritat de veïnes i treballadores ocupant l’antiga capella, oposant-nos al projecte del cub i lluitant tossudament per tenir el Nou Cap és que avui és possible que es concreti.

La participació no és escoltar els que en saben, que prenen les decisions i després ens expliquen als que suposen que no sabem i ens concedeixen uns petits marges de decisió per deixar-nos satisfets. La participació és fer el seguiment, conèixer i donar la nostra opinió, abans de prendre les decisions. No és tan difícil d’entendre.

Associació Cultural el Raval-El Lokal, una petita part de la lluita per un CAP Nou al Raval Nord