Qué fem davant un fet tan greu: Un mort sense nom a la comissaria de Mossos de Ciutat Vella.

“La Batalla de la Misericòrdia”
22 gener, 2019
Sobre raons, fets, mentides, suports en la “Batalla de la Misericòrdia”, A propòsit del manifest en favor del futur del MACBA (cat/cas)
25 gener, 2019

Qué fem davant un fet tan greu: Un mort sense nom a la comissaria de Mossos de Ciutat Vella.

22 gener, 2019
 


Han passat només dos dies i encara seguim sense saber gairebé res. Les notes de premsa oficials no fan més que augmentar els dubtes sobre el que ha passat i, com a mínim, les possibles negligències ja siguin mèdiques, policials o d’altres administracions. Davant d’una mort en mans de l’estat només cal una transparència total o les sospites que hi ha algun tipus de responsabilitat. Encara no se sap res sobre la persona ni sobre els seus amics o coneguts, ningú ha vist ni ha dit res i sabem que en casos així, si no hi ha la confiança necessària la gent no parla. És prioritari establir un espai del barri que intenti aclarir les coses, que intenti saber més i que pugui tenir capcitat de reacció i això passa per mobilitzar-se i per explorar una possible acusació popular o alguna forma d’intervenció que asseguri que s’investigui i es faci justícia . Des de només l’institucional no podem esperar molt.

La esquerra independentista ha convocat un acte per aquest divendres i ha molta gent li ha creat dubtes per participar o no. Cadascú és lliure de convocar el que consideri però potser ha estat precipitat i calgui buscar com va passar a la Campanya de Juan Andrés espais oberts i que siguin de tots i no de ningú per poder actuar amb força, és potser una cosa que al Raval i en molts altres llocs funciona millor

“Encara no sabem el seu nom però és mort, va morir en dependències policials a la comissaria de Ciutat Vella. Ens han fet saber que havia robat, sembla que un mòbil que tenia 18 anys, que era de Síria, possiblement vivia al carrer, que l’hi van portar a urgències i poc desprès va aparèixer mort amb un cop al cap. Que cal esperar a l’autòpsia i que es farà una investigació i ……. Seria de rebut lamentar la seva mort, seria de rebut donar més explicacions ja que és un fet molt greu i els precedents no ajuden a confiar. Seria de rebut que si hi ha responsabilitats i tot apunta que si, quan se sàpiga algú les assumís.

“No pot ser que fets tan greus quedin en el dubte, es responsabilitzi i criminalitzi la víctima en primer lloc i quedin impunes els responsables si és que es demostra que així va ser. Descansi en pau el sense nom i estarem pendents i vigilants perquè se sàpiga que va passar i es faci justícia. Com sempre confiar primer en què veïns i veïnes del barri puguin aclarir-nos que va passar com va passar en el cas de Juan Andrés ..”

Comments are closed.