Xerrada i presentació de llibres al Centre Social La Dispersa.

Agraïments a la solidaritat, mantenim viva la flama: ReconstruïmCanVies
3 juny, 2014
Què tal si #femPlaça al Raval?
3 juny, 2014

Xerrada i presentació de llibres al Centre Social La Dispersa.

3 juny, 2014
 

Divendres dia 6 de juny a partir de les 19h tindrà lloc al Centre Social La Dispersa, C/ Príncep de Viana 14 al costat del Mercat de Sant Antoni, un diàleg entre els autors Pau Casanellas i Joni D.

Ambdós autors intercanviaran impressions en el marc d’una xerrada oberta entorn dels seus llibres més recents: Grups autònoms. Una crònica armada de la transacció democràtica (Joni D) i Morir matando. El franquismo ante la práctica armada, 1968-1977 (Pau Casanellas).

Grups autònoms. Una crònica armada de la transacció democràtica és una aproximació a la història dels grups autònoms armats que van actuar entre els últims anys del franquisme i els primers compassos de l’anomenada “transició democràtica”. El llibre arranca en el moment de la desarticulació del MIL-GAC (que, lluny de posar el punt final al moviment autònom armat, va donar peu a un seguit d’accions), i ressegueix la història dels grups autònoms —heterodoxos i desestructurats— que van prendre les armes a Catalunya, Madrid, València i el País Basc fins a mitjan anys vuitanta, quan van ser desmantellats.

Joni D., ànima del projecte Hace Color, és també autor del llibre Que pagui Pujol! Una crònica punk de la Barcelona dels 80.

Morir matando. El franquismo ante la práctica armada, 1968-1977 intenta retratar la resposta del franquisme a l’auge de la pràctica armada des de finals dels anys seixanta (moment dels primers atemptats mortals d’ETA) i fins a les eleccions parlamentàries de juny del 1977, període durant el qual el règim va endurir significativament la repressió. El volum presta especial atenció a tres àmbits: el policial, parapolicial i dels serveis secrets, el referit al desenvolupament legislatiu i l’evolució judicial i, per últim, a les propostes formulades des de l’esfera política.

Pau Casanellas és historiador. Ha treballat especialment sobre els anys seixanta i setanta, tant des de la perspectiva de les polítiques d’ordre públic com des del vessant de la mobilització social, la cultura revolucionària i la pràctica armada.

Comments are closed.