Sobre l’acord del canvi d’usos del solar de la Misericòrdia al Ple de L’Ajuntament. Fent memòria per no oblidar

Calendari solidari – Raval 2021. Només el barri salva la primària
26 novembre, 2020
Sobre el mapa Stop Desnonaments Raval, una mica d’història i reflexions (cat/cas)
28 novembre, 2020

Sobre l’acord del canvi d’usos del solar de la Misericòrdia al Ple de L’Ajuntament. Fent memòria per no oblidar

27 novembre, 2020
 

Avui divendres el Plenari de l’Ajuntament de Barcelona aprova definitivament el canvi d’usos del solar de la Misericòrdia per incorporar l’ús sociosanitari. Això permet ja fet la cessió del sòl al CatSalut. Una passa més, i aquesta molt important.

No obstant volem fer memòria del que va passar en l’anterior ple, de qui va donar suport i qui va estar en contra. De la lluita des que es va constituir la plataforma que de forma imaginativa, transversal autònoma en contra d’institucions, fundacions, poders fàctics, majoria de partits, ho vam aconseguir, i no és poca cosa. Ara que la cosa està feta, tothom es fa la foto i això molesta. La memòria no falla, qui rendibilitza, qui treu profit, qui no es mulla, tots des de dalt i qui lluita, posa el cos i el cor per qui és just i per a tothom. Alguns diran que no cal recordar, que el que importa es haver guanyat, però nosaltres sabem que l’important és el camí, el que es va guanyant a poc a poc, com es fan les coses i qui les fa.

Aquí va una nota de premsa de l’anterior ple, per no oblidar. Salut i felicitats a qui se les ha guanyat, a qui se les ha merescut.

Divendres 22/02/2019 El plenari també debat per primer cop una proposta d’iniciativa ciutadana. La presenta la plataforma CAP Raval Nord Digne Ja, que demana al govern iniciar els tràmits perquè es pugui construir un nou CAP a la capella de la Misericòrdia. Anna Romagosa, directora del CAP Raval, ha explicat les demandes de la plataforma a la Sala de Plens. L’alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que aquesta és la primera vegada que això és possible, després de l’aprovació del Reglament de participació ciutadana. Romagosa diu que s’ha arribat a una situació límit i que és necessari la construcció d’un nou CAP. A la zona del públic, membres de la plataforma han desplegat una pancarta.

Després de l’exposició de Romagosa, tots els grups han reconegut que la construcció d’un nou CAP al Raval Nord és necessària. Això, sí, amb matisos. Des de Ciutadans i el PP creuen que el govern municipal ha generat un conflicte en comptes de resoldre’l i que ho ha fet per interessos electoralistes. La regidora d’ERC Gemma Sendra, que ha estat interrompuda en algun moment pels membres de la plataforma, creu que “cal temps” i no entenen per què el govern de la ciutat és incapaç de resoldre el conflicte. Des del PDeCAT, Xavier Trias ha acusat de ser “irresponsable” l’alcaldessa, Ada Colau. Ha afirmat que el d’avui ha estat “un acte de populisme total”.
Finalment la iniciativa per iniciar els tràmits perquè es pugui construir un nou CAP a la capella de la Misericòrdia s’ha aprovat. Hi han votat a favor la CUP i Barcelona en Comú. Hi han votat en contra el PP, Ciutadans, el PSC i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy. Pel que fa a ERC, el PDeCAT i el regidor no adscrit Juanjo Puigcorbé, s’han abstingut.

Comments are closed.