Paraules llegides a l’acte en suport a Jesús de la Directa: Tu per nosaltres, nosaltres per tu

Acte informatiu i en suport de la Vaga de Sanitàries
15 gener, 2024
El Raval en suport a la vaga dels CAPs
20 gener, 2024

Paraules llegides a l’acte en suport a Jesús de la Directa: Tu per nosaltres, nosaltres per tu

17 gener, 2024
 

 

Des del cor del Raval Rebel llegirem les paraules en suport a Jesús tu per nosaltres, nosaltres per tu.

Bona nit a totes i tots,

El jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha inclòs en la causa del Tsunami Democràtic Jesús Rodríguez: periodista de la Directa i referent a Catalunya en la defensa dels drets i llibertats col·lectius. Al qualificar de terrorisme aquelles mobilitzacions del 2019, s’obre la porta a jutjar per terrorisme el Jesús i una desena de persones més. En realitat és un judici inquisitorial a totes i a tots. Els companys i companyes del Jesús, les organitzacions socials on participa i la societat compromesa amb les llibertats col·lectives i la justícia social, no podem restar impassibles davant d’aquest nou cas de persecució judicial contra la dissidència política.

Aquesta acusació és una maniobra, descarnada i evident, de l’estratègia de la dreta iextrema-dreta espanyola per a interferir judicialment en el processos polítics actuals. Que es construeixin acusacions deliberadament desproporcionades i arbitràries per a dificultar l’aplicació de lleis com la d’amnistia, és un cas de politització judicial comtants d’altres en una judicatura espanyola conservadora i en un tribunal, l’Audiència Nacional, que és hereva directa delfranquisme.

Titllar deterrorisme unes mobilitzacions on participaren públicament centenars de milers de persones és una estratègia per a conculcar el legítim dret a la protesta i per a criminalitzar les formes de participació de la societat catalana. A la tardor del 2019, en protesta per la sentència contra el referèndum d’autodeterminació de Catalunya de 2017, s’esdevingueren nombroses manifestacions i ocupacions d’espais públics i viaris, un tipus d’accions que formen part del repertori de la desobediència civil que s’emmarquen en el dreta la protesta reconegut internacionalment. Aquestes accions són i seran sempre legítimes, doncs així s’han conquerit històricament- a casa nostra i arreu del planeta – tots els drets col·lectius. I
així els seguirem guanyant: no és terrorisme, és una societat enmoviment!

La persecució judicial contra persones com el Jesús Rodríguez signifiquen un ataccontra els espais col·lectius on participen. En Jesús és periodista de la Directa, un mitjà d’informació cooperatiu amb centenars de sòcies usuàries, treballadores i col·laboradores i milers de subscriptores i lectores al conjunt dels Països Catalans. A la Directa, en Jesús s’ha destacat en la investigació sobre pràctiques repressives dels cossos policials, sobre l’espionatge contra moviments socials, o sobre la corrupció capitalista en l’habitatge, l’urbanisme o l’energia, treballs que són un contrapès als abusos de poder. Imputar un delicte de terrorisme al Jesús és emmordassar el lliure exercici del periodisme i atacar unallibertat de premsa imprescindible en la democratització de la societat.

Volen criminalitzar una societat per exercir el dret a definir-se a si mateixa, volendestruir la irrenunciable voluntat d’autodeterminació i emancipació col·lectiva de tot un poble. Perseguint en Jesús espersegueix les lluitadores pels drets col·lectius d’un país sencer.

Moltes gràcies peromplir avui aquesta sala meravellosa! Gràcies per les mostres de solidaritat i compromís rebel d’infinits col·lectius,cooperatives, associacions i persones. Moltes gràcies a la cultura compromesa i solidària, moltes gràcies Ovidi4i a tots els artistes convidats! Moltes gràcies a Paral·lel 62 per ser sempre on cal ser-hi. Entre tots i totes ho farem tot!

Que s’arxivi lacausa del Tsunami Democràtic i totes les causes que criminalitzen el dret a la protesta social. Farem de la repressió un altre motor mésper a canviar-ho tot!

Jesús, tu pernosaltres, nosaltres per tu. T’estimem!

Comments are closed.