Malgrat tot, aturat el desnonament de la Blanca al Gòtic (una petita victòria inesperada i molt treballada)

¡Inundasteis el valle, nuestra rabia os inundará! (Tesalia/Grecia)
21 novembre, 2023
Donatius per l’enviament en suport a les refugiades a Lesvos
4 desembre, 2023

Malgrat tot, aturat el desnonament de la Blanca al Gòtic (una petita victòria inesperada i molt treballada)

22 novembre, 2023
 

 

Gràcies a la resistència i a la lluita. De la Blanca, de Resistim al Gòtic, de les veïnes del barri i de tanta d’altra gent que ha donat suport. Gràcies a poder ajuntar molta gent de diferents organitzacions i col·lectius, s’aconsegueix la força suficient per respondre i guanyar.

La forta presència als mitjans de comunicació de la notícia, potser pel que té de cruel i inhumana: desallotjar a la Blanca del pis on ha viscut més de cinquanta anys per un deute de 170 €, és a dir una jugada perversa de propietat, que la llei empara i permet.

L’experiència acumulada per Resistim al Gòtic i la resta de sindicats i col·lectius en la defensa de l’habitatge, després de tantes lluites que legitimen i creen organització. Són reconegudes socialment més del que sembla.

L’acció directa quan no serveixen les eines legals per satisfer el mínim de justícia, expressada en les concentracions i l’activitat regular, constant, de suport a les persones afectades. Donen els seus fruits.

Sempre en volem més, perquè és de justícia i la gent s’ho mereix, però no és poca cosa. Aconseguir tombar l’avarícia i mala fe de propietaris que només veuen diners on n’hi ha la vida de persones. Gràcies a l’esforç col·lectiu ens assenyala que es fan bé les coses. Evitar que desnonin en una zona que és de primer nivell especulatiu, a una de les últimes persones que resisteixen, és molt important. No ens volen al centre, no ens volen en els nostres barris i avui amb la Blanca no ha pogut.

Ara, la negociació fins a l’11 de desembre. Si no hi ha un bon acord, ens tornaran a tenir davant de la porta per fer visible les vergonyes a qui no les té i donar suport a qui s’ho mereix.

Salut i felicitats per una petita victòria que és de tothom i per la Blanca.

Comments are closed.