Donatius per l’enviament en suport a les refugiades a Lesvos

Malgrat tot, aturat el desnonament de la Blanca al Gòtic (una petita victòria inesperada i molt treballada)
22 novembre, 2023
II JORNADES MARGES I PERIFÈRIES URBANES: Mirades a l’organització col·lectiva
5 desembre, 2023

Donatius per l’enviament en suport a les refugiades a Lesvos

4 desembre, 2023
 

 

Bon dia a tots i totes.

Com sabeu, des del dilluns 6 de novembre i fins a l’1 de desembre, hem realitzat des de diferents entitats i companys i companyes una recollida de roba d’hivern i calçat, compreses, preservatius femenins/masculins i raspalls i pasta de dents, per a les persones i criatures que fugint de les guerres, la fam i la destrucció de la seva terra, decideixen buscar refugi a Europa, arribant (o perdent la vida) a l’illa de Lesvos (Grècia).

Les persones que arriben creuant el mar Egeu, són tancades al camp de Mauvrovouni, passant en alguns casos (o retornats en successives ocasions a Turquia i tornant a arriscar la seva vida al mar) anys d’espera fins que aconsegueixen que se’ls reconegui el dret d’asil internacional. Les condicions de vida al camp són indignes i humiliants per a qualsevol ésser humà, però més per a aquelles persones i criatures que fugen de guerres, violència i pobresa extrema.

Responent a la trucada de les nostres companyes de No Border Kitchen, que des de la solidaritat a la pròpia illa, atenen centenars de persones, hem realitzat un acte de SOLIDARITAT amb la nostra classe, més enllà del seu color de pell, nacionalitat o llengua. No Border Kitchen és un grup de solidaritat militant i actualment d’emergència (el camp de Mavrovouni, per a persones refugiades, està al doble de la seva capacitat i ha arribat a les 5000 persones), i és de les poques entitats que actuen en ajuda a les persones refugiades a l’illa.

Hem recollit roba, calçat, preservatius femenins i masculins, compreses, raspalls i pasta de dents que s’han transformat en 10 palets, més de 2 tones, en haver creat una xarxa d’uns 20 punts de recollida a Barcelona i municipis propers: Boix Llobregat, Ripoll, Cardedeu i Sant Celoni, així com a centres de treball.

Ara necessitem suport econòmic, hem d’arribar als 4000 euros (estem el 1700) per tal que AM càrrec, empresa transitaria, faci arribar tot allò recollit abans que l’hivern acabi d’arribar a l’illa. Quan tinguem l’import, seran enviats els 10 palets i en 5 dies, arribaran al seu destí, Lesvos.

Tota ajuda suma en aquest moment. No donem l’esquena a qui fuig de la guerra, de totes les guerres, que totes i cadascuna són genocidis contra els més febles perpetrats pels estats i els capitalistes: els únics que s’enriqueixen a cadascuna de les guerres. La solidaritat és la fraternitat dels pobles.

Adjuntem cartell amb les dades bancàries per a tota ajuda econòmica. Si us plau, indiqueu en fer l’ingrés, “Donatiu Lesvos”. Agraïm la difusió d´aquesta crida de solidaritat.

Salut i gràcies a tots i totes. Fran Bernal pel grup motor de la iniciativa de Solidaritat amb els refugiats a Lesvos, Grècia.

Comments are closed.