Malgrat el soroll mediàtic, el MACBA no s’ampliarà a la plaça dels Àngels

30 anys al barri. Viscal el CAP Raval Nord,!!! Visca el Raval!!!
12 febrer, 2023
49 anys de l’assassinat de Salvador Puig Antich
18 febrer, 2023

Malgrat el soroll mediàtic, el MACBA no s’ampliarà a la plaça dels Àngels

17 febrer, 2023
 

Avui ha sortit la notícia al diari El País: «El MACBA estudia alternatives a la seva ampliació en la plaça dels Àngels» amb dades que posen en qüestió el que s’ha dit fins ara: que hi havia els diners, que ja estava tot preparat, el projecte finalitzat i que només faltava iniciar les obres.

I ha començat el soroll mediàtic, declaracions a BTV: «El MACBA “racionalitzarà” el projecte de l’ampliació per l’encariment de la construcció. Durant aquest temps s’estudiarà “com aprofitar millor” els espais de què ja disposa a l’edifici Meier i entorn de la plaça dels Àngels» «Jordi Martí afirma el compromís amb l’ampliació està intacte».

El cas és que el projecte sembla que no estava tan racionalitzat, els diners no hi són, se suposa que per l’encariment de les obres. La Xarxa Veïnal va presentar un contenciós pendent que la justícia es defineixi a més d’al·legacions. La Plataforma No a l’Ampliació del MACBA s’ha mobilitzat per exigir que aquest espai públic es quedi per les veïnes del Raval i no per una ampliació més que qüestionada.

El nou equip director del museu ha mostrat interès a apropar-se al barri, escoltar i entendre a la Plataforma.

És evident que la suma de tot plegat, sempre sota la mobilització veïnal clau en què les coses hagin canviat.

Així que afirmem que el canvi d’actitud i de criteris, independentment del relat suposa un canvi radical i posa més que difícil l’ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels.

Segur que, sobretot la Fundació i les institucions voldran apropiar-se de les millores i els canvis, però és evident que han posat totes les dificultats possibles i ha sigut la mobilització veïnal més el sentit comú i les ganes de fer bé la feina les que han obligat a moure fitxa. I més en campanya electoral. Ara veurem l’espectacle vergonyós que tothom estarà amb les veïnes i satisfets pels canvis.

Felicitats a la Plataforma i a la feina feta. L’últim acte a la Plaça, la celebració dels trenta anys del CAP l’onze de febrer amb un gran èxit de convocatòria i un suport explícit a la demanda de la Plaça per les veïnes del Raval ha estat definitiu.

Mentre el NOU CAP Raval Nord continua a l’espera de l’inici de les obres. Una espera injustificada, inexplicable i lamentable. Esperem que sí que hi hagi el pressupost i la voluntat per fer-ho, si no, segur que ens tornarem a mobilitzar.

Ja veurem que passa i pot passar de tot. Sabem del que són capaços, però avui han recolat i la raó està amb els defensors de l’espai públic i en contra de l’ampliació del MACBA, i no és poca cosa.

Salut i felicitas. La gent seguirà atenta al que pugui passar.

Comments are closed.