L’Ajuntament presenta com un acord consensuat el pla sobre la Ronda Sant Antoni, ignorant i amb males pràctiques, l’opinió de 40 entitats veïnals

Trobada anarcopunk
2 juny, 2022
Anunciem que NO ASSISTIREM a la reunió convocada per l’Ajuntament fins que s’hi incloguin totes les entitats i denunciem l’intent de dividir-nos
9 juny, 2022

L’Ajuntament presenta com un acord consensuat el pla sobre la Ronda Sant Antoni, ignorant i amb males pràctiques, l’opinió de 40 entitats veïnals

3 juny, 2022
 

Ahir vam assistir a la reunió de la Comissió de Seguiment sobre la reforma de la Ronda Sant Antoni, que es va se celebrar a les 19 h a la Sala polivalent del Mercat de Sant Antoni.

Semblava que l’Ajuntament volia presentar un pla ‘de consens’ que acabaria amb la pacificació de l’espai permetent novament el pas de vehicles en sentit baixada.

Després de 15 anys de ronda sense fums, ens sembla inconcebible que l’Ajuntament ignori la reivindicació de més de 40 entitats veïnals, associacions de famílies i moviments tant de Sant Antoni com del Raval, que encara demanem la pacificació.

Per això era molt important que  que màxim nom d’entitats possibles i féssim sentir novament la nostra veu a l’Ajuntament.»

Així se’ns va avisar i així va passar. Abans de la reunió ja s’havia fet una roda de premsa en què l’Ajuntament presentava com un acord de consens la proposta final, sense tenir en compte una de les parts.

La reunió va mostrar clarament que no hi havia acord i que semblava que l’Ajuntament ja tenia presa una decisió i vam mostrar la voluntat de no acceptar-la i d’oposar-nos. Semblava de totes maneres que encara estava per prendre la decisió.

Vam ser ingenus perquè ja s’havia pres abans ignorant la voluntat i contra una part important de veïnes, entitats, col·lectius i organitzacions. Els processos participatius no són per demanar opinió, són per decidir conjuntament. Quan no passa així es converteixen en un engany i en una imposició. Els temps electorals, les dificultats per posar en comú interessos contraposats han confrontat els temps veïnals per arribar a un acord difícil però possible. És una llàstima perquè obren una ferida, ens divideixen i ens confronten.

Són diferents formar d’entendre la ciutat, el barri, des de les més d’ordre i conservadores a les més humanistes. Sembla que guanyen les que tenen més poder, però encara s’ha de veure. Caldrà parlar, organitzar-nos més i millor i lluitar pel que considerem just perquè és el nostre dret.

Si volen saber què opina el barri, que li donin la possibilitat de decidir mitjançant una consulta. Si voleu un consens, encara som a temps. Si creuen que ja està tot dit i fet i que ens callaran amb una roda de premsa i acords de despatx, el temps dirà qui té raó.

Nosaltres no ho acceptarem mai d’aquestes maneres i lluitarem per cambiar-ho. Estem acostumats a fer-ho i a vegades guanyem.

Comments are closed.