Estimo el Lokal perquè va d’això de generar col·lectivitat

Quan ens ataquen, no saben que ens poden fer més forts i units…El Lokal es queda! (cat/cas)
12 maig, 2024
Amb suport mutu, El Lokal es queda al Raval
13 maig, 2024

Estimo el Lokal perquè va d’això de generar col·lectivitat

13 maig, 2024
 

 

“Un hombre solo, una mujer así tomados, de uno en uno son como polvo, no son nada. Pero yo cuando te hablo a ti cuando te escribo estas palabras pienso también en otra gente. Tu destino está en los demás tu futuro es tu propia vida tu dignidad es la de todos.” (J.A. Goytisolo)

Estimo el Lokal perquè va d’això de generar col·lectivitat, un espai de gent humil que avui ens estem demostrant que podem fer coses que encara no ens haviem imaginat. Comprar el local de El Lokal es un joc de paules que em fa rieure: el Lokal porte en els seu nom el local que habita. I això ho fem amb molt respecte, perquè amb aquest acte tenim el deure d’explicar al que vinguin com ho vam fer…

I que no pensin que això es fa obrint un goteo i ja està. Això es fa tenint un espai obert i solidari amb les lluites, el barri i el món, i obrint cada dia, cada dia, cada dia, durant 37 anys. I un dia, un munt de gent humil, senzilla, ens vam conxorxar i ens vam rascar la butxaca per poder continuar habitant el local de El Lokal.

I la memòria haurà d’anar més enrera, ho vam fer exactament igual que com ens explicaven los jaios (avis) que van viure als anys 30: “en les quotes d’un ral, mig ral, lo que fos, nosaltres que no teníem res, vam comprar un terreny i vam aixecar en les nostres mans el Centre cultural Aurora. I com ells i elles, mai ens haguéssim imaginat que això era possible.

Marta

Comments are closed.