El CAP ja a la Misericòrdia. Exigim un calendari i compromisos a les administracions

Contra el uso y abuso entre nosotrxs /Contra l’ús i abús entre nosaltres
27 gener, 2020
Sobre la Cinétika, sobre els espais lliures i autogestionaris (cat/cas)
5 febrer, 2020

El CAP ja a la Misericòrdia. Exigim un calendari i compromisos a les administracions

3 febrer, 2020
 

El CAP ja a la Misericòrdia. Exigim un calendari i compromisos a les administracions + Info

El proppassat 20 de novembre és va fer públic, en roda de premsa, l’”acord verbal” al que Ajuntament, Generalitat, Ministeri de Cultura i la Fundació MACBA, van arribar per a l’ampliació del museu al Convent dels Àngels, amb un nou edifici a la mateixa plaça. Fruit de l’acord el MACBA renunciava a l’ús de la Capella de la Misericòrdia per a què l’Ajuntament de Barcelona el cedís per a la construcció del nou Centre d’Atenció Primària què el Raval Nord necessita i és mereix.

Tothom es va felicitar d’un acord forçat principalment per la mobilització social, però han passat més de dos mesos i encara no tenim cap notícia de què el projecte ha començat a caminar. Ens preocupa que la lentitud burocràtica institucional, sumada a la priorització dels interessos del MACBA per a què pugui executar la seva ampliació (que forma part de l’acord assolit entre les institucions), ajornin la construcció del CAP.

Reclamem a les institucions prioritzar la necessitat social per sobre d’altres interessos, i per això volem un calendari i els compromisos conseqüents per fer-ho viable. Les condicions de perillositat de la instal·lació actual i les necessitats de salut del veïnat del Raval així ho exigeixen

També al Macba i la seva fundació els hi exigim que no obstaculitzin més, i agilitzin tots els tràmits administratius per a què es faci efectiu el “traspàs” de la Capella a CatSalut per a la construcció del nou CAP.

El dia 21 de març es complirà el primer aniversari de l’ocupació de la Capella per part de la Plataforma CAP Raval Nord Digne. Volem celebrar l’efemèride convocant una jornada de festa i mobilització, on demanarem a l’Ajuntament i a CatSalut que expliquin públicament quins són els terminis i els compromisos per avançar en la construcció del nou CAP, i al MACBA, els passos què està duent a terme per desbloquejar la situació.

Convidem a tots els moviments, veïns i veïnes, col·lectius, entitats i persones que han compartit la nostra lluita, fent-la seva, a celebrar i continuar perseverant en la defensa dels nostres drets. Convidem a l’Ajuntament, a CatSalut i al MACBA a participar de la jornada per explicar públicament el calendari i els compromisos assolits per construir el CAP a la Capella.

La lluita del CAP a la Misericòrdia s’ha convertit en una realitat col•lectiva que desborda el nostre barri per impulsar les lluites per una salut comunitària de qualitat arreu, per la defensa de les condicions de treball, així com els barris de la ciutat en contra dels interessos dels lobbys, a qui no els interessa les condicions de vida de la comunitat, i d’acord amb l’autoorganització i l’autonomia del moviment.

Tenim molt a celebrar i molt per continuar lluitant.

Plataforma veïnal i de treballadores en defensa d’un nou CAP Raval Nord.

Comments are closed.