Diumenge 8 de novembre a l’Àgora Juan Andrés Benítez, al Raval de Barcelona, #jotambesocanarquista

Comunicado: Las trabajadoras sexuales no somos parte del problema, somos parte de la solución
8 novembre, 2015
Concert Benvinguts refugiats 21/11 a Cotxeres de Sants
11 novembre, 2015

Diumenge 8 de novembre a l’Àgora Juan Andrés Benítez, al Raval de Barcelona, #jotambesocanarquista

9 novembre, 2015
 

Lluitant respondrem. Cap a les dotze comença el col·loqui sota un cel boirós. Poc a poc s’hi van afegint companyes que porten força … i el sol!. Des de l’Ateneu Llibertari de Sants comparteixen la impotència i la ràbia davant l’escorcoll i les detencions de dimecres passat:

De matinada han trucat,
són al replà de l’escala,
la mare quan surt a obrir
porta la bata posada.
Què volen aquesta gent
que truquen de matinada?

Una mostra d’algunes de les idees i de les certeses que han anat sortint en el diàleg entre les companyes de l’Ateneu Llibertari de Sants, La Directa i El Lokal, i totes nosaltres:

Malgrat la Generalitat i la premsa del règim ho volen amagar, les investigacions i les actuacions anomenades Pandora contra el moviment llibertari s’organitzen des de Catalunya en una brigada d’informació dels Mossos d’Esquadra. Són ells, els Mossos d’Esquadra, qui presenten al jutge tot el plànning d’escorcolls i detencions (i el jutge les signa!). Després actuarà la Policía Nacional a Madrid aprofitant la situació.

Utilitzen els efectius policials que es dedicaven a la lluita contra ETA a la investigació del moviment anarquista aplicant els mateixos mitjans i esquemes mentals. Ara és terrorisme escriure en les xarxes socials, inutilitzar un caixer, llegir libres,… El sistema necessita enemics i se’ls fabrica cercant en l’anarquisme, que ja és una tendència recurrent.

Aquestes accions policials volen crear i difondre una imatge d’anarquistes violents, volen crear i difondre l’existència de grups de terroristes anarquistes. Es vol estendre entre l’opinió pública (i els mitjans de comunicació del règim s’hi apunten) l’existència d’una gent violenta sempre i sense motiu, d’una gent molt perillosa = anarquistes. I perquè facin por diuen que estaven “perfectament organitzats” (GAC-FAI-FRI), mostren imatges de destrucció (fotos amb les que no han pogut relacionar a cap de les detingudes), confisquen “material perillós” (alguns petards verbeneros, llibretes, algun ordinador), els atribueixen trets preocupants (vegans, antialcohol, antidrogues).

 Les detencions de nou companyes a Barcelona i Manresa i de cinc a Madrid, i tots els escorcolls són una operació contra les idees. Per què fa por l’anarquisme? Perquè lluita per una societat igualitària, lliure, sense jerarquies ni tuteles paternalistes, autosuficient, fraternal.

Què podem fer?
La resposta ara és la solidaritat, les manifestacions, les concentracions, les accions, les aportacions econòmiques, la difusió de la veritat…
La resposta és continuar sent el què som.
La resposta és fer que la por canvií de vorera.

Xerrem prenent vermut i dinant un magnífic arròs vegà (ui! potencialment terrorista). Converses sobre lluita, amigues, llibres, cinema i moltes altres coses.
Sol i bon dia a l’Àgora… I també solidaritat per fer front a la llosa de les fiances.

Salut,

Maria

Comments are closed.