Defensem Cals Flares. En lluita contra la Sareb (del Raval al Partidor)

En llibertat el company detingut aquest matí al Raval per defensar el dret a l’habitatge (guerra a Cerberus)
7 novembre, 2020
Proposta servei jurídic comunitari Raval
13 novembre, 2020

Defensem Cals Flares. En lluita contra la Sareb (del Raval al Partidor)

10 novembre, 2020
 

Manifest per Cals Flares. Signa el manifest

Des del Centre Social Okupat i Autogestionat Cals Flares, al barri del Partidor, Alcoi, després de 13 anys d’activitat ens enfrontem a una ordre de desallotjament que pretén acabar amb tota l’activitat que es desenvolupa en este espai.

Cals Flares va ser okupat el 2007 després de varis anys d’abandonament total, per donar una solució a la manca d’espais socials i comunitaris. Des de llavors s’han realitzat múltiples activitats de caràcter lúdic, formatiu i cultural com l’espai de la biblioteca i l’hort popular, presentacions de llibres, debats, concerts que han ajudat a donar veu a l’escena musical local, tallers d’autoaprenentatge de serigrafia, soldadura, autodefensa, ioga…

Cals Flares ha esdevingut un punt de trobada intergeneracional i dinamitzador del barri del Partidor, un barri sovint abandonat pels diferents governs de la ciutat. Este espai, què és l’únic d’estes característiques en les comarques del voltant, no és només punt de trobada per a la gent del Partidor, sinó què ha sigut un lloc que diferents col·lectius i persones d’altres pobles i ciutats han fet seu al llarg dels anys i els ha permés desenvolupar activitats diverses.

Este 2 de desembre Cals Flares passarà a ser part del fons de la Sareb i tractaran de procedir al seu desallotjament. La Sareb és coneguda com el banc dolent, però en realitat és una immobiliària d’«actius tòxics», són les sobres de la bombolla immobiliària rescatades amb diners públics, és a dir, una vegada més els diners de tothom entregats per als beneficis privats dels bancs. La Sareb és la major immobiliària d’Europa i té actualment milers d’habitatges buits repartits per tota Espanya. Ens preguntem per tant, de que serveix que este espai passe a les mans de la Sareb. Realment volem permetre un nou edifici abandonat al centre d’Alcoi, que acabe caent-se igual que tants altres?

Esta situació a més es dóna en mig d’una emergència sanitària i una crisi econòmica, la qual cosa ho fa encara més greu.
Les associacions, col·lectius i persones firmants d’este manifest volem denunciar esta realitat i animar a tothom a participar de les convocatòries i activitats per la defensa de Cals Flares i la vida comunitària.

Comments are closed.