Campanya per la recollida de signatures per la ILP Dació en pagament
29 maig, 2012
Cinema a la fresca: “La cuarta guerra mundial” 07/06/2012
4 juny, 2012

Declaració de suport a Xavi Palos

1 juny, 2012
 

Les entitats i persones que signem aquest escrit volem fer constar el següent:

PRIMER. El passat 25 de maig, Xavier Palos va rebre una notificació del Departament d’Interior de la Generalitat en què se l’acusa d’haver vulnerat la Llei de protecció de seguretat ciutadana per uns fets que no s’especifiquen i que, segons sembla, succeïren fa ara gairebé dos mesos, durant la vaga general del 29 de març. Aquell dia, en Xavier Palos va donar suport a la vaga, igual com ho van fer els seus companys i companyes de la cooperativa Trèvol i de la Xarxa d’Economia Solidària. Volem incidir en el fet que, durant la jornada, en cap moment no se’l va aturar, detenir, ni tan sols demanar la documentació, i com que a la notificació no s’especifica res més, ignorem encara els motius pels quals s’inicia un procediment penal contra ell.

SEGON. Xavier Palos és una persona activa des de fa molts anys en les entitats de l’economia social i solidària i fortament implicada en el teixit associatiu de Sant Andreu i la Sagrera, una implicació que ha comportat la seva presència en incomptables activitats i reunions tant reivindicatives com participatives. És només per aquest fet, per ser una persona força coneguda al barri, que la Guàrdia Urbana del Districte pot conèixer la seva adreça i haver-la fet arribar al Departament d’Interior.

TERCER. Per tot plegat no podem sinó considerar que l’obertura d’un procediment penal contra Xavier Palos és una acció injusta i sense fonament legal que s’emmarca dins un intent més ampli de criminalitzar la protesta ciutadana contra els constants retrocessos dels drets socials i laborals.

QUART. Ens reafirmen en les raons que ens van dur a les mobilitzacions de la vaga del 29M (l’oposició a la Reforma Laboral i les retallades socials), manifestem el nostre total suport a Xavier Palos, així com a tots els encausats en circumstàncies semblants a la seva, i exigim la retirada de tots els càrrecs i l’arxiu i el sobreseïment del cas.

Barcelona, 30 de maig de 2012

DONEN SUPORT:

Xarxa d’ Economia Solidària
Cooperativa Trèvol
L’ Harmonia ( Federació d’ entitats de Sant Andreu)
CASAL
CATAC
CGT
Associació Cultural El Raval “El LOKAL”
Revista Sant Andreu de cap a peus
CIEMEN
Barnaciber sccl
Claraboia sccl
SETEM
Barnamil
ATTAC Catalunya
Revista CARRER
Fundació Desenvolupament Comunitari
Fundació Salvador Seguí
CRANC
EUA Esquerra Unida i Alternativa de Sant Andreu
Teteria Malea SCCL
Alternativa 3 sccl
IDEAS
Xarxa Consum Solidari
Hace color
CooperaSec
Cooperativisme i Autogestió
Ecoinstitut de Barcelona

Comments are closed.