Celebrem el 4art aniversari del 15M perquè “La lluita continua als carrers”

Acompañamiento a los familiares de los 43 desaparecidos de Ayotzinapa
30 abril, 2015
Cap a la Vaga de Totes
18 maig, 2015

Celebrem el 4art aniversari del 15M perquè “La lluita continua als carrers”

11 maig, 2015
 

Aviat farà quatres anys de l’aparició del 15M, un moviment que va suposar la recuperació d’una forma antiga d’organitzar la contestació social: l’assemblea com a espai de discussió i decisió de caràcter popular; i de la plaça com el lloc on convertir la veu i la paraula en eines de lluita per a la transformació social. Una forma de participació directa que ha posat en evidència la crisi del model de democràcia representativa vigent.

Aquesta onada d’aprenentatge i conscienciació política que va originar el 15M es va traduir en un reforç dels moviments i organitzacions polítiques existents i en la constitució de noves formes de lluita i mecanismes de solidaritat i suport mutu. Aquesta adaptació i transformació del moviment, segons les necessitats del context polític, és la que ens permet afirmar que, malgrat la sensació que el 15M està desaparegut, el seu esperit continua molt viu i present en les lluites actuals i en moltes assemblees de barri.

Precisament, en aquesta línia, estem vivint actualment l’aparició de noves formacions polítiques que es auto-declaren hereves del 15M i que semblen posar en qüestió aquell crit de “Ningú ens representa!” que tant vam sentir als nostres carrers i places. Més enllà del debat sobre si cal incidir dins i fora de les institucions, és important deixar clar que, quan diem que ningú ens representa, ho fem perquè no volem reproduir el mateix sistema amb unes cares noves, sinó que volem decidir per nosaltres mateixes totes les qüestions que ens afecten.

Per aquest motiu, us convoquem:

A les jornades que celebrarem els dies 15 (roda de premsa a les 18:00 h) i 16 de maig a Pl. Catalunya (BCN). Volem reivindicar aquest aniversari, a les portes d’unes eleccions municipals, tal com vam néixer, per mostrar que “la lluita continua als carrers”, que ens seguim organitzant i continuem rebutjant el sistema polític, econòmic i social d’injustícia que se’ns imposa. Seran, per tant, unes jornades reivindicatives i lúdiques que aprofitarem per fer denúncia però també per retre homenatge a les companyes i companys de diferents col·lectius que durant tot aquest temps han seguit treballant i lluitant. Estaran presents: Encausades del Parlament, 15M PaRato, Tanquem els CIEs, Prostitutes Indignades, Feministes Indignades, gent implicada en la operación Pandora, gent de sanitat, d´educació, Agora Juan Andrés Benitez, i molta mes gent i col·lectius que està lluiten als carrers, des de fora de les institucions estatals i de les vies parlamentaries.

Programació divendres 15 de maig:

Paradetes de col·lectius durant tota la jornada.

18h Roda de premsa. (Assemblees 15M , 15Mpa Rato, Encausades del Parlament)

18h30’ Taller de pancartes.

19h30’ Coral Iaioflautas.

20h Marató-Concurs Micromanifestos reivindicatius.

Fes el teu i participa!!!! (Irònics, sarcàstics  poètics, còmics,… creatius i que no siguin una xapa!). Màxim        de ½ página.

20h30’ Fotomovimiento.

21h Sopar de carmanyola i projecció de vídeos. Postres i cigaló a càrrec de la Comissió de Cuina 15M.

22h Concerts (La Llama, Akelarre, CHX Collective, Mount Zion Soldiers,… i més)

Programació dissabte 16 de maig:

Paradetes de col·lectius durant tota la jornada.

12h Xerrades-debat varies simultànies.

Temes de les xerrades:

12-13h TTIP

12-13h Vaga de Totes + Feministes indignades?

12-13h Salvem les Pensions.

12-13h Agora Juan Andrés Benítez/ Prostitutes Indignades

12-13h Ensenyament

13-14h Llei Mordassa, (Josep Jover)

13-14h Sanitat. Jo si Sanitat Universal/Tancada Clínic

13-14h Tamquem el CIEs/Espai de l’Inmigrant.

13-14h Encausades Parlament/Operació Pandora

14h Dinar popular a càrrec de la Comissió de Cuina 15M.

15h Monòlegs.

16h Teatre sobre la Marxa.

17h Cor Desacord.

18h Asetatro cia de Teatre.

19h Crida indignada! Cassolada i Batucada.

20h Reconeixements a lluites.

21h Sopar de carmanyola i concerts (Acoustic Guiri, Naiabi Sound System, Tony 000)

Comments are closed.