Cercavila Raval. Festes Alternatives 2014: Fries i Fongs al Carrer Aurora, et perdràs les del 2015?
29 juny, 2015
Taller #LeyMordaza #SinMordaza / @Rereguarda #LleiMordassa #PeopleWitness
1 juliol, 2015

XIII Festes Alter-Natives del Raval 2015

30 juny, 2015
 

Cartell i programa

dijous, 16 de juliol. A les 19,30h.  Cercavila alter-natiu: El tema d’aquest any será la reivindicació del barri com a territori indígena I girará al voltant de la figura d’un xamán ravalero i els seus poders màgics.

-Inici: Gat de Botero: Posada a punt de disfresses i altres elements + lectura del pregó del Xaman.
-Primera parada. Carrer d’en Robador: Dansa xamànica.
-Segona parada. Barrilònia: Poció màgica.
-Tercera parada. Can seixanta: conjur antimobbing
-Quarta parada. Ateneu Enciclopèdic (reina amàlia 38) La cucaracha.
-Arribada a ‘Àgora: Vídeo.

divendres, 17 de juliol de les 21:00 fins a les 1:30. Concert Punk amb els grups: Malestar Social / KAKO / Milenrama / Parianoix a a la Plaça Jean Genet, s/n

dissabte 18 de julio a la Plaça Jean Genet:

-12h. Jocs Infantils.
-12h. Ruta llibertària:

[1] Carrer de l’Est, 20 Execució del botxí de la ciutat Genís Urrea Piñol .Domicili de José González Carrera, conegut com «El Camarero».

[2] Al carrer Robadors, entre Sant Pau i Sant Josep Oriol. del 1794 al 1839 hi hagué la presó de dones La Galera. Eren tancades dones per robatoris, prostitució, agressions,

[3] Barricada de la Bombilla Carrer de Sant Pau Barricades al Raval en altres moments MAPA Al carrer Sant Pau, prop del carrer de la Cadena (actual Rambla del Raval), es muntà la barricada de la Bombilla, a la gran vaga revolucionària de 1917.

[4] Teresa Claramunt (Sabadell 1862–Barcelona, 1931) El 1889 Teresa Claramunt, amb el seu company Antoni Gurri, vingué a viure al carrer Aurora, 19, al davant d’on morí 124 anys després, el 5 d’octubre de 2013 Juan Andrés Benítez a mans del mossos d’esquadra.

[5] En aquest lloc hi hagué la nefasta fàbrica de filats i teixits “Morell y Murillo”. Els pitjors nivells d’explotació provocaren les més heroiques respostes de les dones i homes, nens i nenes del Raval, a la segona meitat del segle XIX. [5] Fàbrica “Morell y Murillo” Carrer Reina Amàlia,

[6] Juliol 1909. El vell monestir de Sant Pau del Camp fou cremat i devastat el dimarts 27 de juliol de 1909, segon dia de la Setmana Tràgica, com a expressió i resposta de la gent del Raval a les riqueses de l’Església, el seu silenci davant les morts al Marroc i el seu tracte amb la gent humil.

[7] Barricada Bretxa de Sant Pau En la cruïlla del carrer Sant Pau amb el Paral·lel, la gent dels nostres barris aixecà una immensa barricada per fer front i aturar les tropes franquistes que baixaven de les casernes de Pedralbes i plaça d’España, el dia 19 de juliol de 1936.

14h. Vermút i dinar popular: Paella mixta i fideuà vegana.
17h. Cafè i sobretaula.
20h. Música d’autor amb Músics Autogestionats de l’Espài Públic.
22h. Concert ambs els grups: Banda Muerta – Sotataula- Los Ignorantes.

diumenge 19 de juliol a la Plaça Emili Vendell de 10 a 21h.

Poesía – Música – Narracions – Titelles – Teatre – Pallasos – Flamenc- Vermút i tapes.

Comments are closed.