Tenim la clau per reobrir La Ventura. Concentració

Tanquem els CIEs. Concentració 24/10 a les 19h
24 octubre, 2016
Presentació del llibre: “Cicatriz, eternas cicatrices” a càrrec de l’autor Juan Carlos Azkoitia
2 novembre, 2016

Tenim la clau per reobrir La Ventura. Concentració

30 octubre, 2016
 

Una seixantena de mossos antiavalots tiren la porta a terra i desallotgen el centre social La Benaventurada

La policia ha fet fora la gent concentrada al carrer a empentes i cops. Els agents es troben a l’interior de l’edifici fent identificacions

Els agents estan identificant la gent a l’interior de l’edifici
Jesús Rodríguez
Maties Lorente 30/10/2016 La Directa
Judit Roura: “Fins que no normalitzem el fet trans, no estarem despatologitzades de cara a la societat”
Passades les quatre de la tarda, nou furgonetes d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra han arribat al centre social La Buenaventurada, al barri de les Corts de Barcelona. A empentes i cops han fet fora tota la gent que es concentrava davant l’edifici i han esbotzat la porta tapiada per accedir-hi. Ara mateix, estan identificant les persones del col·lectiu i les veïnes, que s’oposen a l’okupació, i que són dins l’edifici. De moment, no hi ha constància documental de cap ordre judicial.

L’ambient ha estat molt tens des del passat divendres al carrer Benavent, al barri de les Corts de Barcelona. Al número 25 hi ha el centre social la Benaventurada, que el passat divendres va ser desallotjat i tapiat sense ordre judicial, per un grup d’individus. Durant el cap de setmana, membres de l’empresa de seguretat Servicios Elite Control Grup SL han dormit en una furgoneta aparcada davant del centre. Tot i això, des del col·lectiu han fet públic que tres persones han estat dins de l’edifici des de divendres, encara que els accessos hagin estat vigilats per l’empresa.

Elizabeth Cañadas, presidenta de la Plataforma Pro Vivendes Turístiques  ha sigut una de les promotores de les protestes contra La Benaventurada
Aquest matí, dues veïnes contràries a l’okupació, que durant els últims dies han iniciat una forta campanya, han accedit a l’edifici a través d’una porta del terrat que dóna accés a l’escala, mentre els ocupes estaven al seu interior. Es tracta d’un home jove i d’Elizabeth Casañas, fundadora d’Acomodis, empresa familiar dedicada a llogar immobles per dies –principalment a turistes– i presidenta de la Plataforma Pro Vivendes Turístiques (PPVT). Casñas, juntament amb el grup de Ciutadans a les Corts, ha sigut una de les promotores de les protestes contra el projecte social que s’han produït per part d’un sector del veïnat. En només dos dies, pancartes amb el mateix disseny han aparegut a alguns balcons del carrer, on es podia llegir “No okupes a Benavent. #StopOkupesLesCorts”.

Algunes veïnes del número 23 han mostrat la solidaritat amb les joves i els han fet arribar aigua i menjar, el que ha estat rebut amb xiulits i queixes per part de les 25 veïnes contràries a l’ocupació concentrades a la porta de l’edifici. A l’altra banda, al voltant d’una 50 de persones mostraven el seu suport al centre social. La baralla al carrer també tenia la seva paral·lela en l’àmbit institucional. Durant el matí s’hi han acostat la regidora de Barcelona en Comú, Laura Pérez, i la regidora de la CUP, Maria José Lecha, per mitjançar amb els mossos. També la consellera de districte de Ciutadans, Sonia Reina. Els últims dies, el grup de Ciutadans a les Corts ha tingut molta presència en les protestes contra la Benaventurada. Fins i tot la cap i portaveu del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, s’hi ha apropat aquest matí al barri de les Corts.

Pérez (BeC) i Lecha (CUP), al davant i Reina (Ciutadans) uns metres al darrere, aquest matí al carrer Benavent / Jesús Rodríguez
És dona la circumstància que una de les persones del col·lectiu de joves que es troba a l’interior del número 25 s’ha identificat com a “posseïdor” de l’edifici, ja que va constituir el seu domicili en l’immoble quan es va fer pública l’ocupació el passat 15 d’octubre. Segons l’advocat del col·lectiu, es podria cursar una “denúncia per violació de domicili” per l’acció de Casañas i el seu acompanyant d’aquest matí. Tot i la presència policial, els Mossos d’Esquadra no han obert cap diligència i, en aquest moment, membres del col·lectiu es dirigeixen cap a comissaria a interposar una denúncia mentre les veïnes contràries a l’ocupació continuen a l’interior de l’edifici, on han penjat una pancarta on posava “No volem ‘Can Vies II’ al nostre barri” al balcó del primer pis de la Benaventurada. Al segon pis, les okupes desplegaven els seus lemes: “La Ventu es queda al barri!” i “Fotem-li canya a l’especulació”. Aquesta tarda s’ha convocat una manifestació a les 19 h per mostrar suport al projecte.

Comments are closed.