Stop Desnonaments Raval i altres col·lectius del barri s’imposen contra el desnonament d’una veïna d’Espalter 6 el 27/07/2018

Y “ocuparon” el piso para hacer negocio y se encontraron con la resistencia vecinal
25 juliol, 2018
Manifest i campaya #UnaPlazaParaPedroLH
26 juliol, 2018

Stop Desnonaments Raval i altres col·lectius del barri s’imposen contra el desnonament d’una veïna d’Espalter 6 el 27/07/2018

26 juliol, 2018
 

Nota de premsa. Stop Desnonaments Raval i altres col·lectius del barri s’imposen contra el desnonament d’una veïna d’Espalter 6 demà divendres

Divendres 27 de juliol, diverses associacions del Raval unim forces per evitar el desnonament contra una veïna del Raval. La Mari Lupiáñez, que viu a la finca des de fa quatre anys, està en una situació d’extrema precarietat i vulnerabilitat econòmica i social, i no té alternativa habitacional. A més d’ella, sis famílies més estan en risc, entre elles una veïna amb contracte de renda antiga, que porta cinquanta anys vivint a la finca del carrer d’Espalter 6.

Després de reiterades extorsions i amenaces de l’inversor israelià Ofer Lior cap a diverses famílies del mateix edifici, s’ha assenyalat l’ordre de desnonament de la Mari Lupiañez per demà (amb hora encara per concretar, probablement a primera hora del matí).

Stop Desnonaments i diversos col·lectius del barri, convoquem als mitjans de comunicació al carrer d’Espalter, número 6, a Barcelona (darrere de la Filmoteca de Catalunya), per informar d’una situació d’emergència que posa en risc el futur de les persones residents, entre elles famílies amb fills menors d’edat.

Aquesta situació no és l’excepció, sino el dia a dia al barri del Raval i Ciutat Vella. L’evolució de les ordres de desnonament conegudes al districte és significativa i paral·lela al ritme de l’especulació salvatje dels últims anys: al 2015, la Unitat Contra l’Exclusió Residencial de l’Ajuntament de Barcelona recollia 126 ordres de desnonament; el passat 2017 va augmentar a 605, prop de dos al dia.

El veïnat patim el greu problema de l’especulació immobiliària, que desencadena la violència social, psicològica i habitacional.

Divendres 27 de juliol, denunciarem la situació representants dels diferents col·lectius del barri, i veïns i veïnes afectades dels habitatges d’Espalter 6.
Adjuntem el cartell de la convocatòria com a avenç, abans de conèixer l’hora concreta del desnonament.
Per qualsevol cosa, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a través d’aquesta mateixa adreça de correu electrònic.
Salutacions,
Stop Desnonaments Raval
Acció Espalter
El Lokal
Acció Raval
Acció Reina Amàlia

Comments are closed.