Stop desahucios Raval, dilluns 21 a les 9,30h al C/ Hospital 116

Han esborrat el mural. El Raval no està en venda
20 novembre, 2016
Ajornat desnonament C/ Hospital 116. Stop desahucios Raval
21 novembre, 2016

Stop desahucios Raval, dilluns 21 a les 9,30h al C/ Hospital 116

20 novembre, 2016
 

Aquest dilluns 21a les 9.30h, al carrer Hospital 116 la SAREB (el «banc dolent») vol desnonar set famílies. De nou, la SAREB s’ha negat a acceptar les ofertes de l’Ajuntament de Barcelona per adquirir la propietat. De nou, el Raval serà l’escenari d’un episodi de la violència de la pressió immobiliària.

UNA CONEGUDA PRÀCTICA DE MOBBING

La negativa de la SAREB a negociar amb l’Ajuntament en el cas d’Hospital 116 és despietada i ben fàcil d’explicar: tots els veïns que hem visitat pagaven el lloguer a una immobiliària que un bon dia va desaparèixer. Ells i elles volien pagar els lloguers però no tenien interlocutor per fer-ho. Sempre havien pagat. Primer 300 euros i més endavant 250, fins que va deixar d’haver qui acceptés els seus pagaments.L’empresa en qüestió deuria ser una de les que havia contribuït a inflar la bombolla immobiliària, va fer fallida i els seus actius tòxics van anar a petar a la SAREB, el banc deixalleria. I la SAREB mai no es va preocupar dels llogaters dels seus pisos, ni de l’estat de l’immoble. Anys després els comença a denunciar per impagament dels contractes de lloguer i la situació desemboca en diverses ordres de llançament com la darrera, que anuncia que aquest dilluns els veïns han d’abandonar les seves cases.

Com dèiem, aquest dilluns està anunciat el desnonament de 7 famílies i n’hi ha més anunciats per al dia 25 i per a l’1 de desembre. Divendres al vespre vam anar a visitar les 7 primeres famílies, vam presentar-nos i vam seure amb totes elles. Vàrem conèixer, doncs, uns veïns del Raval que majoritàriament no coneixen l’existència de l’Oficina de l’Habitatge i els seus serveis ni tan sols Serveis Socials. Vam trobar famílies que hi viuen des de fa més de 5 anys i que són barcelonins des de en fa ben bé 10, molts amb contractes laborals vigents i amb voluntat de pagar les mensualitats que ningú no els reclama. I tanmateix, tot i que la SAREB no els reclama els pagaments, els denuncia per deixar-los sense casa. Buidar l’escala interior d’Hospital 116 és una absoluta brutalitat humanitària, però és el pas imprescindible per a fer efectiva una operació especulativa al bell mig del Raval. La casa dels nostres veïns és l’obstacle per al “pelotazo” de la SAREB. L’Ajuntament de Barcelona li ha demanat explícitament que ajorni els desnonaments, però la seva resposta ha estat negativa.

La SAREB, a més, ha incomplert el seu deure de conservació de l’immoble i per això l’Ajuntament iniciem els tràmits corresponents per a què exerceixin els seus deures.

Així doncs aquest dilluns a les 9:30 serem al carrer Hospital 116 per frenar els 7 desnonaments que s’han anunciat per aquell dia i per denunciar l’assetjament immobiliari.

Comments are closed.