Aturar el feixisme es cosa de totis
17 maig, 2023
Col·lectius d’habitatge i centres okupats de Barcelona responem a la campanya difamatòria de Desokupa i la ultradreta
26 maig, 2023

Sobre les eleccions (cat/cas)

24 maig, 2023
 

Tot el que hem dit i pensat s’ha quedat curt. L’espectacle ha superat tot l’imaginat, la realitat construïda des dels mitjans,  recrea la realitat sobre l’esperpent. ETA, okupes i Vinicius. La seguretat i la neteja com a preocupacions majoritàries. Les enquestes fabricant resultats segons qui paga l’empresa enquestadora. La realitat imposada davant de la vida que va per altres costats.

El marge de joc cada cop més estret, la representació delegada com a única manera de participar i cada vegada més abstenció i abandó enfront de la mediocritat, fatxenderia i arrogància dels polítics. I sempre la responsabilitat ens l’atribueixen als de baix.

Cadascú farà el que consideri, qui voti ho farà més a la contra que a favor. Votarà gent que no vota i creu que cal fer-ho per frenar l’ofensiva neoliberal, autoritària i reaccionària. Altres ens mantindrem a continuar desobeint aquest sistema que marca tant el terreny de joc que hi ha poc per jugar i no botarem. En qualsevol cas, el dret a l’habitatge, les condicions de treball, les llibertats s’hauran de lluitar per tots els mitjans possibles.

Sembla que no hi haurà majoria absoluta, però sí risc que els resultats puguin ser pitjors per a les llibertats i les classes populars. La deriva mundial és reaccionària, més control, més repressió, pitjors condicions de vida i exhaurir allò que queda del planeta a canvi del benefici immediat.

Ja la qüestió continua sent la de sempre. Si serem capaços d’organitzar-nos de defensar la vida davant de la mort i la mentida i ser cada cop més. Els calendaris electorals no són els de la resistència, però sí que afecten i interfereixen sobre la vida de la gent.

Els neofeixismes, la repressió, la por i l’individualisme estan per impedir els canvis reals, els que ens tocarà fer més enllà de les urnes.

Salut i sort.

 

Sobre las elecciones

Todo lo dicho y pensado se ha quedado corto. El espectáculo ha superado todo lo imaginado, la realidad construida desde los media sustituye y crea la realidad sobre el esperpento. ETA, okupas y Vinicius. La seguridad y la limpieza como preocupaciones mayoritarias. Las encuestas fabricando resultados según quien paga la empresa encuestadora. La realidad impuesta frente a la vida que va por otros lados.

El margen de juego cada vez más estrecho, la representación delegada como única manera de participar y cada vez más abstención y abandono frente a la mediocridad, chulería y arrogancia de los políticos. Y siempre la responsabilidad nos la achacan a los de abajo.

Cada quien hará lo que considere, quien vote lo hará más a la contra que a favor. Votará gente que no vota y que cree que hay que hacerlo para frenar la ofensiva neoliberal, autoritaria y reaccionaria. Otros nos mantendremos en continuar desobedeciendo a este sistema que marca tanto el terreno de juego que hay poco por jugar y no votaremos. En cualquier caso, el derecho a la vivienda, las condiciones de trabajo, las libertades habrá que pelearlas por todos los medios posibles

Parece que no habrán mayoría absolutas pero si riesgo de que los resultados puedan ser peores para las libertades y la clases populares. La deriva mundial es reaccionaria, más control, más represión, peores condiciones de vida y esquilmar lo que queda del planeta a cambio del beneficio inmediato.

Ya la cuestión sigue siendo la de siempre. Si seremos capaces de organizarnos de defender la vida frente a la muerte y la mentira y de ser cada vez más. Los calendarios electorales no son los de la resistencia pero si afectan e interfieren sobre la vida de la gente común.

Los neofascismos, la represión, el miedo y el individualismo están para impedir los cambios reales, los que nos tocará hacer más allá de las urnas.

Salud y suerte.

Comments are closed.