Crónica del acto de Cotxeres de Sants: Ni oblit ni perdó por la Boca d’Or
9 febrer, 2015
Trencar el cèrcol. Reflexions sobre l’Operació Pandora i la repressió de l’anarquisme a Catalunya (català/castellano)
17 febrer, 2015

Setmana Ocaña a l’Ateneu Nou Barris

13 febrer, 2015
 

Setmana Ocaña a l’Ateneu Nou Barris Tots els colors d’una revolta artística, existencial, eclèctica del personatge Ocaña. Un personatge que va emigrar des de la seva Andalusia natal per obrir-se en un nou món en una Barcelona plena d’oportunitats creatives que el va acollir com una de les figures més importants de les Rambles i de la Plaça Reial. A partir d’una obra vivencial i expressiva mitjançant el travestisme i la performance i d’una obra pictòrica de caràcter únic que no es pot encabir en cap corrent concreta, on l’art efímer forma una part vital de l’obra i on l’exposició i l’espectacle formen un art en ell mateix. L’obra i el temps d’un personatge oblidat per la cultura oficial, la reivindicació d’un personatge salvatge i també d’un temps salvatge.

PROGRAMACIONS:
Dimecres 18 de Febrer // 20h Inauguració de l’Exposició i Xerrada
L’exposició comptarà amb més d’una decena d’obres de les seves diferents etapes i dues obres inèdites, juntament amb una contextualització comparativa del temps en que va viure i la ciutat en que va actuar. Una reivindicació des de Nou Barris, des de la ciutat creativa i comuna que emergia d’una època de silencis i que va explosionar en uns anys de mil colors.
20h. Presentació de la Expo i Xerrada sobre Els Salvatges Anys 70 a la Barcelona d’Ocaña
_Joni D. (agitador musical i escriptor autonom)
_Iñaki Garcia (El Lokal del Raval)
_Juanillo (Ateneu Popular 9 Barris)
_José Naranjo (Autor de tesis sobre Ocaña)
Divendres 27 de Febrer // 22h
Cabaret Ocaña
Cabaret multidisciplinar amb la intenció de poder recuperar l’Ocaña més personatge i tota la dimensió artisitca que l’acompanyava. Comptarem amb la participació de diferents artistes, poesia, humor, coplillas, performance i sobretot molt esperit de llibertat i llibertari. El cabaret estarà presentat pels meravellosos XeviXaviXou

Comments are closed.