Taller #LeyMordaza #SinMordaza / @Rereguarda #LleiMordassa #PeopleWitness
1 juliol, 2015
Cercavila Inauguració de les XIII Festes Alter-Natives del Raval 2015
3 juliol, 2015

Ruta Llibertària 2015 – XIII Festes Alter-NATIVES del Raval

1 juliol, 2015
 
Ruta Llibertària 2015 – XIII Festes Alter-NATIVES del Raval
Evento + info .  dissabte 18/07 a les 12h. a la Plaça Jean Genet.
Recorregut:[1] Carrer de l’Est, 20 Execució del botxí de la ciutat Genís Urrea Piñol. Domicili de José González Carrera, conegut com «El Camarero». Ell i Genís Urrea Piñol mataren el botxí de Barcelona Federico Muñoz Contreras el 10 de febrer de 1935 en represàlia per l’execució dos mesos abans de l’anarquista Andrés Aranda Ortiz (de les Joventuts Llibertàries), condemnat per un atracament a la Sastreria Maleras del carrer Hospital, 18. Mare d’Andrés Aranda sortint de la Model

[2] Presó de dones La Galera plaça Salvador Seguí. Presó de Reina Amàlia (1839-1936) Al carrer Robadors, entre Sant Pau i Sant Josep Oriol. del 1794 al 1839 hi hagué la presó de dones La Galera. Eren tancades dones per robatoris, prostitució, agressions, etc. També aquelles que eren denunciades pels seus marits a fi que “canviessin” i es “portessin” més bé a casa.

[3] Barricada de la Bombilla Carrer de Sant Pau Barricades al Raval en altres moments. Al carrer Sant Pau, prop del carrer de la Cadena (actual Rambla del Raval), es muntà la barricada de la Bombilla, a la gran vaga revolucionària de 1917. La vaga no esclatà sols per demanar millores socials directes sinó per acabar amb la monarquia i instaurar un sistema de signe ben contrari al conservador i classista. Hi hagué més de 70 morts i milers de detinguts.

[4] Teresa Claramunt Carrer de l’Aurora, 19. Teresa Claramunt en un míting (Barcelona. 1901) La Revista BlancaTeresa Claramunt (Sabadell 1862–Barcelona, 1931) El 1889 Teresa Claramunt, amb el seu company Antoni Gurri, vingué a viure al carrer Aurora, 19, al davant d’on morí 124 anys després, el 5 d’octubre de 2013 Juan Andrés Benítez a mans del mossos d’esquadra. Avui pretenem que l’immediat espai Àgora sigui escola de vida i llibertat.

[5] Fàbrica “Morell y Murillo” Carrer Reina Amàlia, 14. En aquest lloc hi hagué la nefasta fàbrica de filats i teixits “Morell y Murillo”. Els pitjors nivells d’explotació provocaren les més heroiques respostes de les dones i homes, nens i nenes del Raval, a la segona meitat del segle XIX.

[6] La Setmana Tràgica al Raval: Sant Pau del Camp .Juliol 1909. El vell monestir fou cremat i devastat el dimarts 27 de juliol de 1909, segon dia de la Setmana Tràgica, com a expressió i resposta de la gent del Raval a les riqueses de l’Església, el seu silenci davant les morts al Marroc i el seu tracte amb la gent humil.

[7] Barricada Bretxa de Sant Pau En la cruïlla del carrer Sant Pau amb el Paral·lel, la gent dels nostres barris aixecà una immensa barricada per fer front i aturar les tropes franquistes que baixaven de les casernes de Pedralbes i plaça d’España, el dia 19 de juliol de 1936.

 

Comments are closed.