Resum del Debat sobre la necessitat urgent d´emplaçament del CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia

La Banca sempre guanya? Diguem Prou!
7 novembre, 2018
Parece que seamos la bomba pero es muy sencillo de entender
13 novembre, 2018

Resum del Debat sobre la necessitat urgent d´emplaçament del CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia

8 novembre, 2018
 

Resum del Debat sobre la necessitat urgent d´emplaçament del CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia

Debat organitzat per la Plataforma C.A.P Raval Nord (@NordRaval), composada pel veïnat del barri del Raval Nord i les treballadores del C.A.P Raval Nord.

Assisteixen representants de diverses institucions (representant de l´Ajuntament de Barcelona -la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin- i CatSalut), entitats polítiques (ERC, CUP, PSC, Ciutadans, En Comú), associacions, col.lectius veïnals (FAVB, entre d´altres), i premsa; s´excusen el Macba, PDeCat i PP, que havien estat formalment convidats.

S´explica que aquesta situació s´arrossega des del 2006, però durant els darrers anys les mancances del centre s´han agreujat, l´edifici s´ha anat deteriorant i així ho visibilitzem des de la Plataforma. Els perjudicats directes són els usuaris i treballadores de l´ambulatori.

S´han fet diversos estudis avaluant quin seria l´emplaçament més adient per la construcció d´un nou C.A.P per Raval Nord i tots conclouen que ha de ser a la Capella de la Misericòrdia, lloc actualmente cedit al Macba per la seva ampliació, en virtut del pacte de Govern a un ple que es va realitzar al 2013.

Per poder forçar un nou Ple a l´Ajuntament i debatre desfer el conveni previ, es necessita reunir un total de 3500 signatures de la ciutadania de Barcelona, acció absolutament factible d´ésser conduïda per la Plataforma C.A.P Raval Nord.

El posicionament de les diferents forces polítiques presents a la pregunta específica “En el supòsit què els informes tècnics finals diguessin que no existeix cap altra opció que la Capella de la Misericòrdia com a emplaçament pel C.A.P Raval Nord, quina seria la seva postura al nou Ple de l´Ajuntament per prendre la decisió del seu trasllat?” han estat:

-En Comú podem: a favor del trasllat del C.A.P Raval Nord a la Capella.

-CUP: a favor del trasllat del C.A.P Raval Nord a la Capella.

-ERC: no els hi sembla el lloc més adient, però no proposen alternativa.

-PSC: no els hi sembla el lloc més adient, missatge ambigú, quan disposin dels informes de l´Ajuntament i Generalitat es posicno proposen alternativa i marxa al llarg del debat.

-Ciutadans: s´han d´aportar els informes finals per posicionar-se; missatge ambigú, però de moment, recomanen més estudis i respectar el conveni previ establert.

El vocal representant de la Plataforma del C.A.P Raval Nord, Iñaki García, afirma que per poder introduir aquesta pregunta formal al Ple de l´Ajuntament cal recollir les signatures abans del febrer de 2019. Una entrada posterior comportaria una impossibilitat de discussió i decisió al respecte, ja que al maig es produiran eleccions municipals i no es podran arribar a acords que comprometin al nou executiu, amb la dilació que això suposaria i sabent què la necessitat del trasllat és URGENT. Es requereixen 21 vots dels regidors a favor per desfer el conveni actual.

Hi participen a la discussió diferents agrupacions veïnals de la ciutat (FAVB) i veïns i veïnes en particular que manifesten el seu recolzament prioritari a resoldre el lloc de l´emplaçament per l´ambulatori, i exposen que l´unica opció vàlida és la del terreny de la Capella.

Cal recordar que darrere del Macba existeixen diferents institucions públiques, com la Conselleria de Cultura de la Generalitat i Ministeri de Cultura espanyol, i privades, com és ara La Caixa, que compliquen el desbloqueig del conveni esmentat.

Comments are closed.