Proposta de creació Arxiu – Centre Documentació el Lokal (cat/cas)

Panera solidària per l’autogestió del lokal
24 novembre, 2015
Treiem el Gernika #28N Mai més
27 novembre, 2015

Proposta de creació Arxiu – Centre Documentació el Lokal (cat/cas)

26 novembre, 2015
 

Volem fer des del lokal un arxiu-Centre de documentació per digitalitzar i penjar a la web revistes, fanzines, adhesius, cartells, octavetes i documents diversos als quals hem tingut accés per distribuir-los en la història del lokal des de 1987. Estem començat per la Revista Llibertària La Lletra A i volem continuar amb la col·lecció completa, de la mateixa manera amb les revistes Ekintza Zuzena, Resiste, Sabotaje ….

Estem aprenent i estudiant la manera d’establir un protocol que permeti compartir criteris de digitalització, arxiu, etc … en funció de la gent que té més experiència perquè ens de la informació i puguem fer treballs en comú. Alhora de fer una crida a tota aquella persona que vulgui col·laborar, ja sigui des de casa o el seu col.lectiu o venint al lokal per anar avançant.

Del que hem après fins ara, els citeris de definició per digitalitzar
ens parlen d’72-150 pp i per a les revistes ajuntar amb un document amb el programa Adobe (en el que hem fet fins ara ens surt amb un pes de 10M) i les hem penjat a ISSUU i / o Archive.org.

Mentre preparem la nova web, anem penjant els documents en l’actual del lokal i en les plataformes esmentades. Així que qualsevol opinió, nformació i col·laboració que se us acudeixi, serà benvinguda per avançar ..

Salut i sort.

———————————————-

Queremos hacer desde el lokal un arxiu-Centre de documentació para digitalizar y colgar en la web revistas, fanzines, pegatinas, carteles, octavillas y documentos diversos a los que hemos tenido acceso por distribuirlos en la historia del lokal desde 1987. Estamos empezado por la Revista Llibertària La Lletra A y queremos continuar con la colección completa, de la misma manera lo haremos con las revistas Ekintza Zuzena, Resiste, Sabotaje….

Estamos aprendiendo y estudiando la manera de establecer un protocolo que permita compartir criterios de digitalización, archivo, etc… en función de la gente que tiene más experiencia para que nos de la información y podamos hacer trabajos en común. A la vez que hacer un llamado a toda aquella persona que quiera colaborar, ya sea desde su casa o colectivo o viniendo al lokal para ir avanzando.

De lo que hemos aprendido hasta ahora, los criterios de definición para digitalizar nos hablan de 72 a 150 pp y para las revistas compaginar las páginas escaneadas con el programa Adobe (en lo que hemos hecho hasta ahora nos sale con un peso de 10M) y las hemos colgado en ISSUU y/o Archive.org.

Salud y suerte.

Comments are closed.