Programa de les Jornades sobre la "Transacció democràtica" a Can Batlló

Manifiesto contra el desalojo del bloque de Salt (recogida de firmas)
7 octubre, 2013
Cartell amb el programa de les Jornades sobre la "Transacció democràtica" a Can Batlló
8 octubre, 2013

Programa de les Jornades sobre la "Transacció democràtica" a Can Batlló

7 octubre, 2013
 

Un any després de les primeres jornades que vam organitzar per commemorar el 25è aniversari de la creació del Lokal tornem a Can Batlló amb unes altres jornades. Ara hem volgut centrar-nos en el període de la fi del règim feixista i la gestació del nou marc de dominació, que continua avui establint els marges acceptats de la pràctica política. La nostra voluntat és allunyar-nos d’anàlisis històriques acadèmiques i de les maniobres i pactes de les elits.

Volem parlar de l’acció, les expectatives i la repressió dels moviments socials que lluitaven per provocar una ruptura en el continuisme franquista. Un moment en què es va viure l’esclat de la contracultura i la recuperació dels plantejaments vitals del moviment llibertari del primer terç del segle XX. Però no solament volem fer un exercici de memòria, també volem estendre el debat a la realitat actual entesa com una part i una conseqüència de la transacció democràtica.

DIVENDRES 18 Oct

EXPO permanent de l’Ateneu Enciclopèdic Popular:
“De les Jornades Llibertàries (1977) i la transició llibertària (1974-1979)”

19:30h – DEBAT
‘Per què li diran Transició quan realment sabem que va ser una Transacció? La farsa democràtica del canvi cap al no-res’
Intervenen: Guillem Martínez, periodista i escriptor i Amador Fernández-Savater, investigador independent i editor (Acuarela libros, Madrid), Rafael Poch, periodista (intervenció escrita).

22h – SOPAR
Pinxos (2×1€) amb opció vegana: truita de patata, paté amb ceba caramelitzada, formatge amb confitura, txoriço, albergínia arrebossada, humus de ‘pebrot del piquillo’, coleslaw i paté de bolets.
23h – MÚSICA I FESTA fins les 00h

DISSABTE 19 Oct
11h – FIRA DE COL•LECTIUS i MERKADILLO PUNK durant tot el dia
12:30h – DEBAT
‘Del Boom al desencís. L’experiència de la Transacció per consolidar espais autogestionaris avui’
Intervenen: Xavier Ollér, ensenyant i escriptor i membres de l’Ateneu Cooperatiu La Base (Poble Sec), de l’Ateneu Llibertari de Sants i del Col.lectiu Males Herbes (Cerdanyola).

14:30h – VERMUT
15h – DINAR
Menú 4€ (+ postre 1€) amb opció vegana: amanida vermella + mar i muntanya / pastís de llentia vermella amb salsa de cacauet + puré de patata

17h – PRESENTACIÓ del LLIBRE
‘Cárceles en llamas. El movimiento de presos sociales en la Transición’ (Virus Editorial)
A càrrec del seu autor, César Lorenzo Rubio, i amb la participació d’Iñaki Rivera (OSPDH) i de José Solís (expres FIES).

19:30h – PRESENTACIÓ del DOCUMENTAL
‘Somos el Peligro Social’ sobre les dones punks a la Barcelona dels 80.
A càrrec d’elles mateixes!, juntament amb membres del col•lectiu editor.

22h – SOPAR
Menú 4€ (+ postre 1€) amb opció vegana: amb opció vegana: carn / seitan al xile amb arrós
23h – MÚSICA I FESTA fins les 00h

DIIUMENGE 20 Oct
12:30h – DEBAT
‘Les iniciatives de reparació i recuperació de la memòria històrica des de la perspectiva dels moviments socials’
Intervenen: Pep Cara (Marxa Homenatge al Maquis), Rolando d’Alessandro, del grup promotor de la querella contra l’estat italià pels bombardeigs de Barcelona i Sonia Turón (Ateneu Llibertari del Poble Sec).

14:30h – VERMUT
15h – DINAR
Menú 4€ (+ postre 1€) amb opció vegana: amanida al pesto + fideuà de peix / fideuà vegana

3 Comments

  1. […] sábado, 19 de octubre a las 17h. en Can Batlló C/ Constitució 19, dentro de las jornadas “La Transacció democràtica” . Intervendrán: César Lorenzo Rubio (autor del llibre), Iñaki Ribera Beirás (Observatori del […]

  2. […] Jornadas sobre la transacción democrática en Can Batlló organizadas por El Lokal. Hay charla sobre el tema a las 19.30 horas. Son las 20 horas y aquí estamos esperando, sentados en la acera, como el avi Siset aquel. Estamos muy acostumbrados a esperar sentados. A las 20.10 horas Iñaki García, de El Lokal, llega resoplando y pide disculpas por el retraso. Tiene una buena coartada que la policía puede confirmar, había manifestación en El Raval por la muerte de Juan Andrés Benítez (NOTA del editor: el vídeo duele). […]