Plataforma No a l’ampliació del MACBA. Després de les noves informacions

Comunicado contra la apertura del módulo de mujeres del CIE BCN
21 febrer, 2023
Comunicado Fraguas febrero 2023. Llamamiento a la solidaridad para evitar la entrada en la cárcel de lxs 6 de Fraguas
24 febrer, 2023

Plataforma No a l’ampliació del MACBA. Després de les noves informacions

22 febrer, 2023
 

 

El moviment veïnal del raval exigeix al MACBA que si vol un acostament i un canvi de relacions més igualitàries, renunciï a l’ampliació del museu a l’espai de la plaça dels Àngels.

Moltes veus s’han manifestat en contra de l’ampliació per considerar-la innecessària perquè el museu disposa d’espais infrautilitzats i perquè es menja una part important de l’espai públic tan
necessari al nostre barri.

El que és nou és la notícia apareguda al diari El País el dia 17 de febrer, encara no desmentida per ningú, en la que segons fons del mateix museu: «El MACBA estudia alternatives a la seva ampliació en la plaça dels Àngels» . Ens va sorprendre molt i entenem que és resultat de la suma de diferents factors. Segur que, en primer lloc, la protesta veïnal mitjançant la presentació d’un contenciós administratiu contra la modificació del pla General Metropolità per a l’ordenació de l’ampliació del museu, la presentació d’al·legacions contra l’aprovació del Pla Especial Integral de Millora Urbana de l´ampliació del MACBA, els diferents actes públics i accions en contra de l’actitud prepotent i arrogant, sobretot de la Fundació MACBA.

L’encariment dels costos de l’obra més la possibilitat de que no arribin tots els fons previstos han fet que, tot sumat, la nova direcció del museu hagi manifestat disposició al diàleg amb la Plataforma..

El cas és que es parla de racionalitzar, arribar a acords, cosa que ens alegra, sempre que sigui de veritat, que hi hagi una bona voluntat que passa, en primer lloc, per renunciar l’ampliació a la plaça dels Àngels.Estem disposats a parlar, a conèixer les noves actituds per saber si són alguna cosa més que maniobres per esperar millors moments per tancar el projecte, disposar dels diners i construir l’obra.

En aquest cas, ja se sap que comptarà amb la nostra oposició per evitar-ho.

Barcelona, febrer de 2023

Comments are closed.