Per sempre Llum. A la seva memòria a l’Àgora Juan Andrés

Acte en homenatge a Llum Ventura el 2/09/23 a l’Àgora Juan Andrés
2 setembre, 2023
Enregistrament de l’acte d’homenatge a Llum Ventura de passat dissabte, 2 de setembre, Radio Contrabanda
8 setembre, 2023

Per sempre Llum. A la seva memòria a l’Àgora Juan Andrés

3 setembre, 2023
 

 

L’Àgora estava millor que mai, el jardí exuberant, l’espai espectacular. La convocatòria va omplir l’espai de gent de totes les edats i col·lectius. Va semblar que es va ajuntar tot a favor perquè així fos i la gent i el temps van respondre. La família contenta perquè es va poder fer la festa que la Llum volia, a l’espai que ella volia i amb la gent que ella volia.

Música, parlaments, poesia, cançons. Bon menjar i bona beguda. L’exposició de fotos va mostrar el recorregut vital de la Llum. La família va cedir a l’àgora una part de les cendres per estendre-les a l’Àgora. L’artista Ibrahima va lliurar a la família un bust de Llum.

Tothom estava feliç. Ràdio Contrabanda va gravar tot l’acte i el penjarà a un pòdcast. Els textos dels col·lectius es veuran com s’agrupen.

I vam marxar amb un somriure a la boca i amb ganes de continuar lluitant, cadascú des del seu espai i juntes quan cal, com li agradava a la Llum. De manera assambleària, des de baix, sense sectarismes i amb alegria.

Aquí va el text que vam llegir ahir a l’Àgora en nom del lokal

 

Per sempre Llum

Recordar-te perquè continuïs viva. Per la teva vitalitat, per les ganes de viure i lluitar. La teva especialitat eren les relacions públiques i els xiringuitos. Les accions al carrer, acompanyant a la gent. Així no t’avorries.
Les teves permanències al lokal, sempre sentint la música. La música que t’acompanyava, cantant i recitant.
Alegria, senzillesa, afectivitat. Que fàcil que ho feies tot!
T’explicaves fent. Gràcies a que li vas demanar en Toni, tenim la teva autobiografia. La teva vida explicada per tu mateixa.
Naixida al Poble Sec, tots els barris de Ciutat Vella t’han conegut. Ravalera i dona lliure. Sempre Llum, sempre present. Petons.

El Lokal

Comments are closed.