Mossos han intentat executar de manera extrajudicial un desallotjament d’una companya del Raval @RavalRebel

Agradecimiento de Elsa Plaza sobre la denuncia pública y respuesta del productor de la película
20 gener, 2020
Campanya Solidària: Todos somos Enoc
26 gener, 2020

Mossos han intentat executar de manera extrajudicial un desallotjament d’una companya del Raval @RavalRebel

22 gener, 2020
 

@RavalRebel Aquest vespre, 21/01/2020, els @mossos han intentat executar de manera extrajudicial un desallotjament d’una companya del Raval.

Cap a les 18:30 de la tarda, ens ha arribat una alerta que la propietat estava intentant entrar al pis de les nostres companyes. Les veïnes solidàries s’hi han apropat per donar suport però la propietat ja havia marxat.

Més tard, a les 19:45, ens ha arribat una altra alerta. Els @mossos estaven donant cops de peu a la porta, intentant efectuar un desallotjament il•legal.

Quan les veïnes ens hem tornar a apropar, els @mossos han al•legat que com que hi havia la propietària allà, tenien dret a efectuar el desallotjament, vulnerant així el dret a la inviolabilitat de domicili.

Feien així un ús sesgat del delicte flagrant, basat en deduccions o informacions de terceres persones (la propietat). No s’havien trobat tampoc amb la immediatesa del delicte, ni existia la necessitat urgent d’intervenir per evitar la fuga de les presumptes “deliqüents”.

Un cop més, els @mossos estaven actuant com jutges, i desqualificant els arguments de les veïnes que estaven donant suport des del carrer mitjançant insults, crits i amenaces.

També, han obligat dues companyes a identificar-se. A una d’elles se l’ha coaccionat perquè declarés, violant el seu dret a la presència d’una jutgessa i advocada, sota l’amenaça que si no ho feia, el desallotjament s’executaria.

Quan la companya ha reclamat els seus drets, l’única resposta que ha rebut ha estat comentaris com ara “Eso no es verdad, no teneis ni puta idea de la ley.” i, altre cop, amenaces que desallotjarien el domicili.

Tot i la intransigència de la companya, i la coacció dels mossos, aquests han marxat dient que tornarien. Al final no s’han atrevit, no tenien dret a fer-ho.

La situació d’aquest vespre s’ha resolt així gràcies a la organització veïnal. Tot i així, exigim l’aturada de la repressió i els abusos policials que, al final, defensen sempre els propietaris i no les veïnes. Defensen el dret a la propietat privada i no el dret a la vida.

Visca el Raval i visca les que lluiten! Fora especuladors dels nostres barris! Fora mossos dels nostres barris!

Comments are closed.