Manifestació dissabte 9 de setembre. El Raval no està en venda (cat/cas)

Selección de artículos y noticias sobre los atentados en Barcelona y Cambrils
29 agost, 2017
Hoy hace 60 años del asesinato de Josep Lluis Facerías
30 agost, 2017

Manifestació dissabte 9 de setembre. El Raval no està en venda (cat/cas)

29 agost, 2017
 

Manifestació, dissabte 9 de setembre a les 18h a la seu del districte al carrer Ramalleres. Cuidemos el barrio.

NO ENS DEIXAREM FER FORA DEL RAVAL!

La venda i facilitació del consum de drogues dures en pisos i locals amenaça amb arrasar el Raval. Cada dia ens enfrontem a la presència de xeringues, excrements, baralles amb armes a la vista, amenaces, portals rebentats i consumidors que dormen en matalassos a qualsevol lloc. La resposta de l’Ajuntament, la Generalitat i el Govern central ha estat ineficaç fins al moment.
El malson va deixant petjades. Hi ha persones grans que no gosen sortir soles al carrer, ni rebre la visita de familiars. Petits comerciants que veuen caure la seva clientela en picat, es plantegen tancar. Hi ha nens que dibuixen persones clavant-se xeringues, altres que juguen a injectar-se amb un bolígraf. Persones atemorides pels traficants que s’han instal·lat a la seva finca, que volen canviar de barri i no s’atreveixen a participar en les protestes. Emparats per la impunitat, els traficants s’han fet amos de finques i carrers.
Des de fa alguna anys, bancs i especuladors mantenen moltes propietats buides al Raval. No son res més que un número en els seus balanços. Es desentenen de les seves obligacions comunitàries i no actuen davant l’ús delictiu de les seves propietats. Aquests espais son el refugi més llaminer per als traficants de drogues, que també han començat a usurpar llars de famílies impunement.
Paral·lelament, molts veïns es veuen expulsats dels seus pisos per l’especulació immobiliària, perquè pateixen alces desmesurades en el preu dels seus lloguers o perquè el mercat queda copat per usos turístics.
Moltes zones del barri s’han transformat en un gegantesc bar nocturn a l’aire lliure, on l’alcohol circula il·legalment juntament amb la droga, impedint el descans dels veïns.
Davant d’aquesta situació, fem una crida a tots els veïns per organitzar-nos i exigim:
1. Que Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana desallotgen als traficants quan se’ls anomena informant d’una nova ocupació delictiva, i no es limitin a fer acte de presència.
2. Que els jutges tramitin ràpidament les ordres de registre en els immobles en els quals s’està delinquint de manera flagrant.
3. Que des de l’administració municipal, estatal i Generalitat es legisli per:
• Per obligar als bans i especuladors a cedir els immobles buits a lloguer social.
• Posar fre als excessos de l’oci nocturn i la indústria turística.
FORA TRAFICANTS I ESPECULADORS! VIVENDES BUIDES NO! NI OCI NI NEGOCI: EL RAVAL NO ESTÀ EN VENDA!
AJUNTAMENT, GENERALITAT I GOVERN CENTRAL, EXIGIM SOLUCIONS!
NO FALTEU A LA MANIFESTACIÓ! DISSABTE, 9 DE SETEMBRE A LES 18h
C/ RAMALLERES (SEU DEL DISTRICTE)
#veïnatdelRaval / veinatdelraval@gmail.com

¡NO NOS DEJAREMOS ECHAR DEL RAVAL!
La venta y la facilitación del consumo de drogas duras en pisos y locales amenazan con arrasar el Raval. Cada día nos enfrentamos a la presencia de jeringas, excrementos, peleas con armas a la vista, amenazas, portales reventados y consumidores que duermen en colchones en cualquier sitio. La respuesta del Ayuntamiento, la Generalitat y el Gobierno central ha sido ineficaz hasta el momento.
La pesadilla va dejando marcas. Hay personas mayores que no se atreven a salir solas de casa, ni a recibir a sus familiares de visita. Pequeños comerciantes que ven caer su clientela en picado, se plantean cerrar. Hay niños que dibujan señores clavándose jeringuillas, y otros que juegan a inyectarse con un bolígrafo. Hay personas asustadas por los traficantes que se han instalado en su finca, que quieren cambiar de barrio y no se atreven a participar en las protestas. Ante la impunidad, los traficantes se han adueñado de fincas y calles.
Desde hace varios años, bancos y especuladores mantienen muchas propiedades vacías en el Raval. Solo son un número en sus balances. Se desentienden de sus obligaciones comunitarias y no actúan ante el uso delictivo de sus propiedades. Estos espacios son los refugios más apetecibles para los traficantes de drogas, que ya han empezado, además, a usurpar hogares de familias impunemente.
Paralelamente, muchos vecinos se ven expulsados de sus pisos por la especulación inmobiliaria, porque sufren alzas brutales en el precio de sus alquileres o porque el mercado queda copado por usos turísticos.
Zonas del barrio se han transformado en un gigantesco bar nocturno al aire libre, donde el alcohol circula ilegalmente junto con la droga, impidiendo el descanso de los vecinos.
Frente a todo esto, llamamos a todo el barrio a organizarse y exigimos:
1. Que Mossos d’Esquadra y Guardia Urbana desalojen legalmente a los traficantes cuando se les llama informando de una nueva nueva ocupación con finalidades delictivas, y no se limiten a hacer acto de presencia.
2. Que los jueces tramiten rápidamente las órdenes de registro en los inmuebles en los que se está delinquiendo de manera flagrante.
3. Que desde la administración municipal, estatal y Generalitat se legisle para:
• obligar a bancos y especuladores a ceder los inmuebles vacíos para alquiler
social.
• Atajar los excesos del ocio nocturno y la industria turística.
¡FUERA TRAFICANTES Y ESPECULADORES! ¡VIVIENDAS VACIAS NO!
¡NI OCIO NI NEGOCIO: EL RAVAL NO ESTÁ EN VENTA!
AYUNTAMIENTO, GENERALITAT Y GOBIERNO CENTRAL, ¡EXIGIMOS SOLUCIONES!
¡NO FALTES A LA MANIFESTACIÓN!
SÁBADO, 9 DE SEPTIEMBRE A LAS 18h
C/ RAMALLERES (SEDE DISTRITO)
#veïnatdelRaval / veinatdelraval@gmail.com

Comments are closed.