Manifest per reclamar la derogació del Ramal i la Subestació de la MAT de 400KV a Santa Coloma de Farners i Riudarenes

Horari al mes d’agost (cat/cas)
5 agost, 2020
Solidaridad urgente con el Pueblo Mapuche
12 agost, 2020

Manifest per reclamar la derogació del Ramal i la Subestació de la MAT de 400KV a Santa Coloma de Farners i Riudarenes

6 agost, 2020
 

Manifest per reclamar la derogació del Ramal i la Subestació de la MAT de 400KV a Santa Coloma de Farners i Riudarenes + Signa el Manifest

El projecte de Ramal i Subestació de la línia de Molt Alta Tensió per Santa Coloma de Farners i Riudarenes significa una terrible i irreversible agressió al territori. Un traçat de 17 quilòmetres que destrossaria encara més el paisatge de les Guilleries amb 37 torres de més de 70 metres d’alçada.

L’oposició de les entitats, ajuntaments i persones del territori ha estat unànime i constant. Els darrers 15 anys hem anat sumant esforços i ens hem carregat de raons:

  • Hem denunciat que es tracta d’una obra innecessària, que només respon als interessos de l’oligopoli energètic.
  • Hem demostrat amb estudis que una alternativa renovable, distribuïda i respectuosa amb el territori és viable. No necessitem la MAT ni aquí ni enlloc.
  • Ens hem mobilitzat com a ciutadania, aconseguint més de 6.000 vots contra el Ramal a la Consulta Popular del 2014.
  • Hem aconseguit que totes les administracions es posicionin en contra del projecte. Els Ajuntaments afectats, el Consell Comarcal de la Selva, la Diputació de Girona, el Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat i el Congrés dels Diputats han aprovat resolucions per aturar les obres i derogar la tramitació del projecte.

Ara ja no queden excuses per no aturar definitivament aquest despropòsit. Per aquest motiu, les persones i entitats sotasignants:

  • Exigim a les administracions responsables que compleixin els acords i facin efectiva la derogació del projecte executiu del Ramal de la MAT entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes de forma immediata.
  • Reafirmem el nostre compromís amb un model energètic renovable, distribuït i respectuós amb la natura que doni respostes a llarg termini als reptes globals de la nostra societat.

Les amenaces contra l’entorn sorgeixen en diferents zones del nostre territori. L’èxit per eliminar-les rau en les accions específiques per afrontar-les i el compromís i recolzament de tota la societat. Quan la natura ens crida, ens toca respondre.

Comments are closed.