Llibertat titellaires. Prou manipulació. Llibertat d’expressió.

Libertad Titiriteros. Segunda lista con 1464 firmas (07/02/2016 a las 23:00)
7 febrer, 2016
1965 firmas hasta 8/02/2016 a las 9:54 #LibertadTitiriteros
8 febrer, 2016

Llibertat titellaires. Prou manipulació. Llibertat d’expressió.

8 febrer, 2016
 

Llibertat titellaires. Prou manipulació. Llibertat d’expressió. Per signar aquí
Campanya per a la llibertat d’Alfons i Raúl, membres del grup «Títeres desde Abajo».

Manifest
Per ordre de l’Audiència Nacional, avui 6 de febrer, han ingressat a presó sense fiança Alfons i Raúl, membres del grup «Títeres desde Abajo». La denúncia ha estat presentada pel cos Nacional de Policia i la Fiscalia de l’Estat sota l’acusació d’apologia al terrorisme.
Els artistes, contractats per l’Ajuntament de Madrid dins la programació de Carnestoltes, van ser detinguts el dia 5 de febrer durant la representació de l’obra «La Bruja y Don Cristóbal». Segons la premsa, després de la queixa d’alguns dels assistents, la policia va fer acte de presència i els va detenir sense ordre judicial.


L’obra denuncia, precisament, com es preparen acusacions d’aquest tipus, mostrant com un policia posa un cartell amb el text «Gora Alka-ETA» en mans d’una bruixa per fer-li una foto i, així, poder acusar-la de terrorista.
La realitat ha superat la ficció i se’ls ha aplicat textualment allò que denuncien en l’obra. La pressió política, la irresponsabilitat dels grans mitjans de comunicació i un cúmul d’actuacions irregulars han servit, un cop més, per a criminalitzar la dissidència, convertint qualsevol crítica social en acte delictiu.
És inacceptable que la policia irrompi en una representació teatral i detingui a dos artistes per la simple opinió d’uns particulars que, si tant ofesos van sentir-se podrien, simplement, abandonar el lloc dels fets.
És molt greu que l’Ajuntament de Madrid amb la seva denúncia per continguts inapropiats hagi justificat que s’hagi produït la detenció, ingrés a presó i posterior judici dels dos artistes contractats.
És encara més greu que se’ls hagi decretat presó preventiva, quan aquesta mesura s’aplica únicament en casos en els que hi hagi risc de fuga; de destrucció de proves; o de reincidència.
Som conscients que la manipulació i utilització d’aquests fets en el marc de la situació política actual. La llibertat d’expressió ha d’estar per sobre dels interessos particulars o de poder.
És per això que els sota-signants exigim la llibertat sense càrrecs d’Alfons i Raúl així com l’esclariment dels fets.
Barcelona, 6 de Febrer de 2016

Comments are closed.