Les Festes Llibertàries denuncien que el Districte no els cedeixi un espai per Festa Major

10 mesos sense Juan Andrés, 5 d’agost a les 21h al C/ Aurora
4 agost, 2014
Festes Llibertàries, alternatives i autogestionades a Gràcia
12 agost, 2014

Les Festes Llibertàries denuncien que el Districte no els cedeixi un espai per Festa Major

5 agost, 2014
 

Viure les festes és participar: VOLEM UNA PLAÇA

Des de l’Assemblea de les Festes Llibertàries de Gràcia, un lloc de trobada i organització dels moviments socials de la vila, volem expressar el nostre descontent davant la negativa de l’Ajuntament a cedir-nos un espai per participar a la Festa Major. Els col·lectius reivindicatius del barri (a banda de l’esquerra independentista) estem orfes d’un espai propi per muntar les Festes des del 2005, quan l’Ajuntament, en mans del PSC d’en Clos, ens va denegar el permís per fer-les en un lloc públic.

Aleshores, com a forma de protesta, es va decidir okupar un solar al bell mig de la vila. L’Ajuntament se’n va desentendre, ja que li interessava més deixar el tema en mans de la propietat, els jutjats i els Mossos. D’altra banda, aconseguia així tenir-nos marginades i invisibilitzades en llocs tancats fora de l’espai públic, on la reconstrucció, neteja i posada en marxa dels serveis bàsics ens treuen gran part del temps i els recursos que volem dedicar a fer el guarnit que la Festa Major de Gràcia es mereix.

Malgrat la nostra voluntat de pactar amb el Districte un espai on fer les festes, aquest gira l’esquena al diàleg amb l’enganyós argument que “la vila està massificada”. Nosaltres li contestem que la FM de Gràcia es caracteritza per l’organització autònoma del veïnat per guarnir els carrers de manera desinteressada, i que si avui el barri està massificat per turistes i visitants d’arreu, és culpa, precisament, de les polítiques engegades ja fa dues dècades per l’Ajuntament de Barcelona, que vol vendre la Festa com un atractiu turístic més.

Igual que en altres espais (com al Festigàbal, la plaça del Raspall, el carrer de St. Pere Màrtir, el Casal Popular Tres Lliris…) en el nostre cas, l’organització i confluència no són estrictament geogràfiques, sinó per afinitat i sinergia entorn al barri , és per això que volem un espai on expressar-la.

Creiem que, com a col·lectius del barri, mereixem poder organitzar les nostres pròpies festes. Davant les continuades negatives i evasives per part del Districte, nosaltres seguim treballant per portar-vos, un any més, unes festes populars i reivindicatives pel barri i des del barri.

Si voleu parlar, ja sabeu qui som.
Assemblea de les Festes Llibertàries de Gràcia.

Comments are closed.