La Mercè indignada contra la Mercè institucional

Totes i tots som el Raval: No volem nazis al barri!
10 setembre, 2014
23è Aniversari, 23/09/2014: Funeral de la Bata de Boatiné
19 setembre, 2014

La Mercè indignada contra la Mercè institucional

19 setembre, 2014
 

Barcelona no està en venda. Ciutat Vella no està en venda. El Gòtic no està en venda. Així que us esperem, amb les vostres demandes, pancartes, crits i xiulets dimecres, 24 de setembre, a les 10 del matí a la plaça de la Mercè

Cada 24 de setembre, les “autoritats” de Barcelona, acompanyades d’altres “patums” catalanes, assisteixen a missa a l’església de la Mercè, patrona de la ciutat.

Des de fa tres anys diversos moviments socials hem aprofitat aquesta ocasió per expressar el nostre rebuig a les polítiques antisocials de l’ajuntament, així com a les persones que les dissenyen i les apliquen, combinant festa i revindicació.

Enguany hi ha un tema que han deixat podrir, però que ara ha esclatat, o més aviat ha esclatat la ràbia que provoca: el turisme massificat i les seves conseqüències socials. Realitat que els poders i els seus mitjans sempre han negat. No ens referim només als pisos turístics, il·legals o legalitzats, que sempre hem criticat i combatut, sinó també a un model i com l’ajuntament prima els interessos d’uns pocs sobre els de la gran majoria.

El que ha anat quedant cada cop més clar és que aquest govern municipal -però també els que l’han precedit- ha afavorit els interessos de les grans empreses que viuen del turisme de masses, de l’explotació de la gent que treballa al sector i de l’apropiació de l’espai públic, tot perjudicant a les persones que vivim a la ciutat, dificultant-nos la mobilitat, el descans o la possibilitat de gaudir d’un espai públic cada dia més privatitzat. La turistificació està matant la nostra ciutat, els nostres barris i condemnant la convivència.

Us invitem a participar a l’escridassada dels responsables del nostre patiment com un pas més en el camí cap a un model de ciutat promogut des de baix que recuperi les necessitats dels veïns i veïnes en comptes de beneficiar un minoria parasitària. Aquest any volem cridar tots i totes contra la turistificació, però sou totes i tots benvinguts a participar en aquesta Mercè indignada contra l’ajuntament i les seves polítiques.

Així que us esperem, amb les vostres demandes, pancartes, crits i xiulets dimecres, 24 de setembre, a les 10 del matí a la plaça de la Mercè

Comments are closed.