La CGT convoca vaga a la botiga FNAC del Triangle de Barcelona el 19 i el 23 d’abril

Xiringos de Sant Jordi-El Lokal
19 abril, 2014
Programa semana de acciones “Cer0Deportaciones”
21 abril, 2014

La CGT convoca vaga a la botiga FNAC del Triangle de Barcelona el 19 i el 23 d’abril

21 abril, 2014
 

Denuncien increment de contractació a temps parcial -actualment prop del 60%- amb salaris situats al voltant dels 500 Euros.

CGT ha convocat vaga de 24h per als propers dies 19 i 23 d’abril al FNAC-El Triangle, amb concentració a les portes de la botiga durant la diada de St. Jordi d’11 a 14 i de 17 a 20 hores.

En el darrers anys FNAC ha precaritzat les condicions laborals i ha incrementat la contractació a temps parcial -actualment prop del 60%- amb salaris situats al voltant dels 500 Euros.

FNAC ha estat la primera empresa de l’Estat en realitzar acomiadaments especificant que la causa és una situació de baixa laboral.

Amb implantació a la botiga des de l’any 2005, CGT ha estat testimoni de la precarització implacable de les condicions de treball a FNAC. Baixos salaris, gairebé testimonials; alt percentatge de rotació de la plantilla; estrès i càrrega de treball desbordada; comportaments abusius, amb pressions constants per assolir els objectius comercials individuals de socis i assegurances; control, tutela i vigilància constant i obsessiva dels moviments dels treballadors.., són comportaments que venim denunciant des de la nostra presència al Comitè d’Empresa.

Malgrat els requeriments efectuats per la Inspecció de Treball -alguns molt durs-, lamentablement aquests comportaments s’han anat repetint al llarg dels anys. I a tot això s’afegeix ara la gairebé eliminació de la contractació a temps complet i el creixent foment dels contractes a temps parcial, amb els seus salaris d’insubsistència. FNAC també ha modificat a la baixa la nostra retribució el 2013 i el 2014, aprofitant-se des del primer moment de les noves oportunitats de precarització legal i destrucció de la dignitat laboral que obrí la Reforma Laboral de PP i CiU del 2012.

I això no és tot, fins i tot hem hagut de combatre actuacions del FNAC que han posat a prova els mateixos fonaments de la nostra legislació laboral, així com els drets fonamentals de la persona suposadament salvaguardats per la Constitució. Quan cap empresa d’aquest país s’ha atrevit a acomiadar ningú esmentant per escrit que la causa del acomiadament era la seva situació de baixa laboral, FNAC ho ha fet en reiterades ocasions, tot indicant que la malaltia havia buidat de rendibilitat el contracte de treball.

També ha estat el primer Gran Magatzem en retallar els salaris dels seus treballadors al·legant només previsions de pèrdues, és a dir, invocant mers futuribles per a defensar retallades salarials des d’una situació de beneficis econòmics. Aquests són senyals prou clars de que FNAC entén les relacions laborals des de la radicalitat de l’avantatge i el benefici econòmic i amb menyspreu de les persones i els seus drets.

Agraïm totes les mostres de suport rebudes des de diversos àmbits de la cultura, la societat civil i la política, que han demostrat així el seu compromís per una societat més igualitària i justa, en la que aquest model de relacions laborals no té cabuda.

Per Sant Jordi, vaga a l’FNAC-El Triangle i concentració a les portes de la botiga d’11 a 14h i de 17h a 20h

Comments are closed.