Juicio contra el MACBA por despido nulo
25 juliol, 2022
[Desconvoquem] Estem ocupant a l’oficina d’habitatge per exigir una solució pels companys Fatima i Yasin
27 juliol, 2022

Judici contra el MACBA per acomiadament nul

25 juliol, 2022
 

Avui s’ha realitzat el judici per la demanda contra el MACBA per part d’en Pablo Martínez, cap de programació del museu, acomiadat de manera injustificada pel seu suport que l’Antiga Misericòrdia fos la seu del NOU CAP Raval Nord.

Hem assistit com un dels quatre testimonis per respondre les preguntes i ratificar el suport que Pau va donar a la lluita pel CAP Raval Nord, de forma visible juntament amb més treballadores del MACBA, que van entendre la prioritat de la construcció del CAP davant de l’exigència del MACBA de prioritzar els seus drets i com l’acomiadament va ser conseqüència d’aquest suport amb el desmantellament consegüent del PEI (Programa d’Estudis Independents) i la posterior renúncia de Marina Garcés i Yayo Herrero per aquests fets.

Hem declarat per explicar els fets i les conseqüències del seu compromís envers la lluita del barri, motiu pel qual, segons evidències i declaracions, es va produir l’acomiadament. Ara el judici queda vist per a sentència, probablement es produirà al setembre i veurem, segons quina sigui, com reaccionem.

A la llarga espera per testimoniar, hem tingut temps de parlar, conèixer-nos i comunicar-nos experiències (moltes i molt interessants) sobre les històries del Raval, del MACBA, la seva llarga llista d’acomiadaments improcedents, l’ús dels diners públics, les cultures com a expressions de resistència davant dels poders, l’ampliació del museu i els seus interessos.

Defensem Pablo perque no ha volgut pactar a canvi de diners i per compartir les lluites pels drets de les persones i del barri per sobre dels interessos personals o de domini. Això és el que ens posa en comú.

Salutacions i sort, al setembre parlem.

Comments are closed.