Gamonal: aprenent de les lluites contra un bulevard. Acte de suport i xerrada amb veïns de Burgos

Vaga d’usuàries contra la pujada del transport públic
28 gener, 2014
La vuelta al anarquismo en 80 videos
29 gener, 2014

Gamonal: aprenent de les lluites contra un bulevard. Acte de suport i xerrada amb veïns de Burgos

28 gener, 2014
 

Divendres, 7 de febrer, a les 19h. Lloc: Can Batlló. C/ Constitució 19 (amb Amadeu Oller) | Metro L1-L5 Plaça de sants | BARCELONA

El passat dia 10 de gener, el barri del Gamonal, a Burgos, va ser protagonista d’una protesta social fora del comú. La construcció d’un bulevard -amb un cost de 13 milions d’euros-, va acabar en quatre nits consecutives d’enfrontaments amb la policia, les unitats de la qual van haver de desplaçar-se des de diverses ciutats per intentar frenar la protesta.

Els enfrontaments, la fustigació als veïns i la repressió, van treure al carrer a milers de persones, amb més de quaranta mobilitzacions solidàries en diverses ciutats de l’estat, càrregues policials i disturbis. D’alguna manera, les reivindicacions dels veïns de Gamonal, que duen temps oposant-se a aquest projecte i que han estat des d’un principi desoïdes per l’administració i silenciades pels mitjans locals, van posar en evidència el malestar social que travessa la societat en un context de crisi social, política i econòmica.

Les protestes de Gamonal, que tenen el seu precedent més proper en la lluita contra el pàrquing del carrer Eladio Perlado, el 2005, han demostrat que les lluites són fruit de l’esforç col·lectiu, la pluralitat i l’horitzontalitat.

Convidem a Barcelona a veïns de Gamonal per compartir els processos de lluita veïnals, pensar junts estratègies basades en l’horitzontalitat, l’autonomia i l’autoorganització, i poder així dotar-nos d’eines i experiències per a lluites presents i futures.

Durant l’acte es realitzarà una recollida de fons per sufragar les despeses derivades de la repressió i, des d’aquí, es farà una crida a la solidaritat econòmica per part d’ens individuals, de grups , organitzacions i col·lectius.

 

 

Comments are closed.