FEM PLAÇA!!! de Salvador Seguí 13/06

Aniversari de la Casa de la Solidaritat, 20 anys creant llaços i donant suport
7 juny, 2014
Nuevas fechas para el Festival de Cine Anarquista de Barcelona (18 al 22/6)
11 juny, 2014

FEM PLAÇA!!! de Salvador Seguí 13/06

9 juny, 2014
 

Què bo que és seure una estoneta al sol, o a l’ombra d’un arbre a l’estiu, i llegir el diari o petar la xerrada. A vegades, són aquests petits plaers els que ens alegren el dia… o la vida. I per gaudir-ne no ens fa falta gaire: un tros de carrer o de plaça, un banc.

Però… t’has adonat que són precisament aquestes coses que escassegen cada cop més? Mentre les places i els carrers s’omplen de terrasses, de bancs ja no se’n troben, només seients individuals i aïllats o petits blocs durs sense ni tan sols respatller, no fos cas que els trobessis còmodes i volguessis quedar-t’hi més de dos minuts sense haver de pagar res.

I si vols simplement passejar pel barri, quantes voreres o carrers reservats per a vianants s’han fet d’allò més estrets a mesura que s’han anat omplint de taules, cadires, jardineres, para-sols i carpes que tenen cada dia més les formes i les dimensions de vertaderes construccions?

I què podem dir de la mainada? Quan surten de l’escola o a passejar amb la família, quin espai tenen per relacionar-se o jugar a l’aire lliure? I, si no arriben a tastar aquest gust pel carrer, si l’únic lloc a l’aire lliure que coneixen són les terrasses i els carrers plens de tot tipus de caravanes turísticques, com podran ni tan sols desitjar donar-hi un ús més informal i lúdic, com podran somniar amb aquests petits plaers que no hauran conegut?

Per tot això, us proposem aquest Fem Plaça, una tarda de trobada lúdica en què recuperar l’espai públic i donar-hi un contingut d’allò més senzill, natural i darrerament difícil de trobar: tertúlia, berenar, jocs… Unes hores per a dir que a la plaça hi cabem totes, i que hi caben moltes opcions diferents.

FEM PLAÇA!!!
Qué bueno que es sentarse un ratito al sol, o a la sombra de un árbol en verano, y leer el diario o iniciar una charleta. A veces, son estos pequeños placeres los que nos alegran el día… o la vida. Y por disfrutar no nos hace falta demasiado: un trozo de calle o de plaza, un banco.

Pero… ¿te has dado cuenta que son precisamente estas cosas que escasean cada vez más? Mientras las plazas y las calles se llenan de terrazas, los bancos ya no se encuentran, sólo asientos individuales y aislados o pequeños bloques duros sin ni siquiera respaldo, no fuera caso que los encontraras cómodos y quisieras quedarte más de dos minutos sin pagar nada.

Y si quieres simplemente pasear por el barrio, ¿cuántas aceras o calles reservadas para peatones se han hecho cada vez más estrechos a medida que se han ido llenando de mesas, sillas, jardineras, sombrillas y carpas que tienen cada día más las formas y las dimensiones de verdaderas construcciones?

¿Y qué podemos decir de la chavalería? Cuando salen de la escuela o a pasear con la familia, qué espacio tienen para relacionarse o jugar al aire libre? Y, si no llegan a probar este gusto por la calle, si el único lugar al aire libre que conocen son las terrazas y las calles llenas de todo tipos de caravanas turísticas, ¿cómo podrán ni siquiera desear dar un uso más informal y lúdico, cómo podrán soñar con estos pequeños placeres que no habrán conocido?

Por todo esto, os proponemos este Fem Plaça, una tarde de encuentro lúdico en la que recuperar el espacio público y dar un contenido de lo más sencillo, natural y últimamente difícil de encontrar: tertulia, merienda, juegos… Unas horas para decir que a la plaza cabemos todas, y que caben muchas opciones diferentes.

FEM PLAÇA!!!

Comments are closed.