#Fem Plaça Àgora Juan Andrés 01/03/2015

Anem tot@s a l’Audiència Pública. Dimarts, 24 F a les 18 h a L-3 Liceu
21 febrer, 2015
Diumenge 8 de març. Lluites de les dones del Raval a l’Àgora Juan Andrés
25 febrer, 2015

#Fem Plaça Àgora Juan Andrés 01/03/2015

24 febrer, 2015
 

#FemPlaçaJuanAndres Què bo que és seure una estoneta al sol, o a l’ombra d’un arbre a l’estiu, i llegir el diari o petar la xerrada. A vegades, són aquests petits plaers els que ens alegren el dia… o la vida. I per gaudir-ne no ens fa falta gaire: un tros de carrer o de plaça, un banc.
Però… t’has adonat que aquestes coses escassegen cada cop més? Les places i els carrers s’omplen de terrasses, de bancs ja no se’n troben, només seients individuals i aïllats o petits blocs durs sense ni tan sols respatller, no fos cas que els trobessis còmodes i volguessis quedar-t’hi més de dos minuts sense haver de pagar res. I si vols simplement passejar pel barri, quantes voreres i carrers s’han fet d’allò més estrets a mesura que s’han anat omplint de taules, cadires, jardineres, para-sols i carpes?

I què podem dir de la mainada? Quin espai tenen per relacionar-se o jugar a l’aire lliure? I, si l’únic lloc a l’aire lliure que coneixen són les terrasses, com podran ni tan sols desitjar donar-hi un ús més informal i lúdic, com podran somniar amb aquests petits plaers que no hauran conegut?
Sortosament, més enllà de les polítiques de l’ajuntament sobre espai públic (en general, mercantilistes i nefastes) als nostres barris hi ha també veïnat empoderat i conscient, que fa barri fins i tot allà on no hi havia res. Un bon exemple és l’Àgora Juan Andrés, aquest
solar del carrer de l’Aurora amb Riereta, abandonat des de fa molts anys i ara recuperat per a usos comunitaris, endreçat i omplert de vida i activitat. Solar que es va alliberar per a commemorar la brutalitat i impunitat policial al Raval. Des de #femPlaça ens sentim identificades amb la seva tasca, que també és fer plaça, i fa temps que volíem venir a l’Àgora i treballar conjuntament.
Per tot això, us proposem aquest Fem Plaça, una estona de trobada lúdica en què reforçar l’espai públic, que no és oficialment públic però a la pràctica ho és més que la majoria dels racons de la ciutat, i donar-hi un contingut d’allò més senzill, natural i darrerament difícil
de trobar: tertúlia, vermut, jocs, música i aquest cop especialment centrat en el jovent. Unes hores per a dir que a l’Àgora hi cabem totes, i que hi caben moltes opcions diferents..
Fem Plaça!
convoca: XARXA CIUTAT VELLA + AGORÀ JUAN ANDRÉS
BCN 2015

Comments are closed.