En memòria de Joan Liébana Tardío. Concentració davant Consellería d’Interior

Sobre el Manifest de Barcelona contra el soroll: SILENCI, EL SOROLL MATA! Juny 2022
15 juny, 2022
Concert punk. Festes Alternatives Raval 2022
16 juny, 2022

En memòria de Joan Liébana Tardío. Concentració davant Consellería d’Interior

16 juny, 2022
 

Bon dia,

Comencem la campanya pública per la concentració de divendres en memòria d’en Joan Liébana Tardío.

Com a persones o col·lectius propers us demanem que en feu difusió vosaltres mateixos i/o bé a través de qui porti les xarxes socials a la vostre organització. El material gràfic està preparat per fer difusió a través de whatsapp, telegram, twitter i instagram i instagram story.

Els hashtag son els següents: #Joanliebanatardio #Joanliebana #nosaltresnooblidem #bombers #bomberos

El lema de la concentració és: No t’oblidem, ni t’oblidarem Joan, malgrat que ens suposi el més gran esforç, no defallirem. Tenim clar què volem i mereixes: VERITAT, JUSTÍCIA i GARANTIA DE NO REPETICIÓ.

Els motius de la concentració ja els hem comentat amb tots anteriorment, però en tot cas, com a resum serien els següents:
El primer és que el pròxim dia 17 farà un any de la mort d’en Joan, i en tot aquest temps no hem tingut l’oportunitat de fer sentir la nostra veu.
Passat un any encara hi ha moltes preguntes sobre la mort d’en Joan, què li va passar dins la nau on va morir i com va anar el servei. Afrontar la mort violenta d’una persona estimada, quan no pots ni saber què li va passar en els seus últims moments, es fa tremendament difícil. Començar un dol amb més dubtes que certeses es fa gairebé impossible. Per això el primer que volem exigir és saber la veritat.
Si bé el focus central de la concentració ha de ser en Joan, també volem compartir amb vosaltres el desemparament que la família hem sofert aquest any. Perquè, sincerament, ens esgarrifa que davant la mort d’un altre bomber o bombera qualsevol família hagi de passar pel que hem passat.
Per acabar, tot i que som conscients que sense veritat no hi ha justícia ni garantia de no repetició, hem volgut saber, punt per punt, si Bombers de la Generalitat ha implementat les mesures que ells mateixos van determinar necessàries perquè un accident com el del Joan no tornés a passar. La resposta de la direcció ha sigut devastadora. No s’han implementat les mesures ni de bon tros. Les excuses a nosaltres no ens valen.
Fa molt temps que estem patint i lluitant sols, però amb el suport d’alguns de vosaltres. I és per tot el que hem explicat que us necessitem al nostre costat el dia 17. Perquè si la institució ha abandonat al Joan, cal demostrar que les companyes no fan el mateix.
No t’oblidem, ni t’oblidarem Joan, malgrat que ens suposi el més gran esforç, no defallirem.
Tenim clar què volem i mereixes: VERITAT, JUSTÍCIA i GARANTIA DE NO REPETICIÓ.

Família, amistats, i companys d’en Joan.

Ens veiem divendres, una abraçada ben forta, i moltes gràcies per endavant!

Comments are closed.