El Raval no està en venda, el Barri està de festa. Raval Resistim!

Taula rodona: gentrificació, turisme i violència immobiliària
12 juliol, 2017
Primers comentaris sobre les XV Festes Alternatives del Raval: Cansades però contentes
18 juliol, 2017

El Raval no està en venda, el Barri està de festa. Raval Resistim!

12 juliol, 2017
 

Què està passant al Raval? El capitalisme financer, el que mana a tot el món ha fixat els seus interessos a la ciutat i especialment en el nostre barri, per fer negoci, necessita despullarnos del territori i expulsar-nos per tenir via lliure sense frens i amb presses, vendre i revendre, reformar i en el moment en què ho decideixi anar-se’n a un altre lloc. Així actuen les empreses mineres, la grans constructores, la indústria turústica.

És una situació extrema que està provocant molt dolor alhora que moltes lluites i resistències i som un exemple d’això. Amb moltes contradiccions, aprenent dels errors sorgeixen col·lectius i moviments, al barri en aquest moment hi ha més espais recuperats que en molt de temps: l’Àgora Juan Andrés, l’Hort del Xino, el jardinet de la Bartola al carrer Sant Bertomeu. Les veïnes de Lancaster, la REA, les veïnes de Sant Bertomeu, les Putes Indignades, Defensem les Drassanes contra la construcció de l’Hotel Praktik, Stop desnonaments Raval, Acció Raval lluitant perquè els Traficantes no s’apoderin del barri i en defensa totes aquestes lluites de la comunitat i dels veïns i veïnes del Raval.

I algunes coses es van aconseguint, la més important: teixir xarxes de suport mutu i d’acció directa capaçes de respondre en comú quan l’ocasió ho requereix, de construir dia a dia relacions i processos de lluita que ens canvien i ens ajuden a entendre ia conviure amb els altres davant de tanta dificultat.

Mantenir l’autonomia econòmica, cultural i política enfront de tot aquell que vol imposar-nos, els seus calendaris, els seus camins i les seves veritats és vital perquè avancem sent els responsables del que fem.

Dijous comencen les fistas del Raval, nosaltres celebrarem les XV Festes alternatives, 15 anys d’autogestió, construïdes en comú amb molta cura a gaudir-les i que els beneficis generats serveixin per donar suport a les lluites i tenir infreastructuras en comú: el 4F, Justícia Juan Andrés , Ràdio Contrabanda, la Directa, Masala, Tras la Manta, la Directa, la Tele, cat, Rereguarda en Moviment han rebut les petites aportacions per reconèixer-los com els nostres i que puguin desenvolupar el seu treball. La compra d’infraestructures: paelles, focs, generadors, equip de so, megàfons que permeten a petits i grans col·lectius organitzar-se i fer les accions amb més mitjans.

Ens agrada fer-ho així, ens agrada ser així i compartir-lo amb tanta gent, cada vegada més al raval, a la ciutat i al món, d’aquesta manera conseguim frenar la bèstia, interpel·lar i pressionar les institucions, a la societat ia nosaltres mateixes per no abaixar la guàrdia i defensar la nostra comunitat, les comunitats per construir un món millor, un món nou, un món on càpiguen molts mons. Salut i sort.

Comments are closed.