El Raval i les Barcelones rebels existeixen perquè resisteixen

Autobiografia de Llum Ventura impresa en paper
11 agost, 2023
Presentación del cómic Buenaventura Durruti en Adra
22 agost, 2023

El Raval i les Barcelones rebels existeixen perquè resisteixen

15 agost, 2023
 

 

Durant l’estiu: “Anem per feina Pla endreça”: Explotació de la gent, dels recursos, del territori en benefici dels més rics

No hi ha treva ni descans. Quan es fan diners, passen per sobre de tot, ni emergència climàtica, ni crisi, ni humanisme que valgui. Les autoritats col·laboren, l’estat posa lleis, aparells repressius i normatives perquè sigui així i quan s’intenta la més petita reforma en els seus plans, els cau tot el pes de la llei, ja sigui mediàtica, judicial, policial. Malgrat tot, les xarxes formades per col·lectius, i organitzacions de base barallem contínuament contra els abusos del poder. Són les que s’ajunten per interessos comuns i aconsegueixen conquestes en la defensa dels drets dels més explotats.

Al raval ho sabem bé, ara són els manters i, la gent que viu al carrer a qui s’apliquen les normatives més dures mentres els que incompleixen la llei cada dia poden actuar impunement, qualsevol veïna té menys drets que la indústria turística, els fons d’inversió. La corrupció campa a plaer i la nostra vida diària es fa cada vegada pitjor.

El nou Ajuntament ha volgut acontentar, sense pudor ni vergonya els poders fàctics atacant amb acarnissament manters, se’ls en va la mà quan toquen poder. A Ciutat Vella vam saber que quan va arribar Albert Batlle, les formes autoritàries es manifestarien immediatament i de la pitjor manera. Han de saber que aquesta impunitat arrogant, desmesurada s’acaba pagant. Menyspreen la gent i les seves formes de suport mutu i solidaritat, és una cosa de les que estem orgulloses al barri. Són xarxes construïdes durant molt de temps, en moltes lluites. Acumulen força i saviesa. No es veuen, sembla que no n’hi hagi. Quan cal, sorgeixen. Irrompen en aquesta normalitat reaccionària i defensen, el territori, el nostre barri, les nostres comunitats. No trigaran a manifestar-se i posaran en qüestió els plans d’ordre i llei del més fort.

De fet, ja s’estan movent. El Raval i les Barcelones rebels existeixen perquè resisteixen

Comments are closed.