Desallotjament per antiavalots de la Guàrdia Urbana de la REA (residència autogestionària d’estudiants)

Presentació del llibre de M. Aisa sobre Aurelio Fernández a l’Espai Contrabandos
1 desembre, 2017
Agressió brutal i desproporcionada per part de la Guàrdia Urbana contra estudiants i veïns de la REA (residència d’estudiants autogestionada) al Raval
3 desembre, 2017

Desallotjament per antiavalots de la Guàrdia Urbana de la REA (residència autogestionària d’estudiants)

1 desembre, 2017
 

Avui divendres 1 de desembre ha passat, a les 8 del matí un fort dispositiu de la unitat d’antiavalots de la Guàrdia Urbana, coneguda per la duresa de les seves intervencions i que hauria d’estar dissolta, ha desallotjat l’edifici ocupat des de fa més d’un any com a habitatge i centre social per part d’estudiant de la UB.

Des del principi se sabia de problemes estructurals de l’edifici, problemes que implicaven mesures de reforç i inhabilitació d’algunes zones de l’habitatge. Mentre es decidia que fer amb l’edifici es tolerava l’ocupació mentre no hi hagués queixes dels veïns.

Així ha ocorregut fins que una inspecció per part de tècnics de l’ajuntament va decidir que hi havia un risc greu d’enderroc i va aconsellar el desallotjament immediat. No és la primera vegada que aquest argument s’ha posat sobre la taula, avui persones recordaven el mateix referit a la Lokeria a l’Hospitalet fa ja uns quants anys. L’assemblea de la REA ens consta que va tenir en compte els perills i prendre precaucions sota assessorament d’arquitectes en zones de l’edifici. La dificultat en els temps i formes de la institució i d’una assemblea d’estudiants, les inspeccions estrictes i normatives de funcionaris davant de recomanacions i avisos per part d’organismes i persones amigues i solidàries han portat a una situació sense sortida en què es va optar per un desallotjament per la força.

I s’ha donat pocs dies després de la intervenció de la propietat privada de l’Hort del Xino en l’espai ocupat per gent del barri per defensar-lo de l’especulació, en un context de greu violència immobiliària al Raval mitjançant desnonaments de famílies, narcopisos i ocupacions de veïns d’aquestes finques per evitar una nova ocupació per part de narcos i el tapiat d’habitatges condemnades al buit ia les especulació. I en totes aquestes lluites són presents persones i l’assemblea del CSO la REA, teixint xarxes de suport mutu i solidaritat.

És una pèrdua per al barri, per a les lluites diverses que es donen al Raval i potser amb millors voluntats i més paciència s’hauria aconseguit una millor solució que no passés pel desallotjament i el tapiat de la finca perquè quedi en l’abandó fins que hi hagi un altre projecte. Les raons de dalt i les de baix que gairebé sempre es confronten i de vegades, les menys s’entenen. Davant la disjuntiva, compartirem les de baix.

Comments are closed.