Galería de fotos Barra – concert – dinar XIII Festes Alternatives del Raval 2015
24 juliol, 2015
Crònica d’una cercavila alter-NATIVA
29 juliol, 2015

Crònica de la nit del dissabte de FM Alter-NATIVA del Raval

28 juliol, 2015
 

Si alguna cosa és característica del barri Xino és la seva varietat i la seva capacitat de sorprendre a qualsevol que hi vingui. El Xino és barreja i també és una sorpresa constant, i així mateix va ser la nit de dissabte de les Festes Alter-NATIVES.

No està de més comentar que veníem d’un dinar per a tots els gustos, es podia triar el menú de paella mixta (amb costella i gambes) o bé fideuà vegana: ‘para gustos, colores’. ‘On egin!’
Cap al final de la tarda van donar el tret de sortida musical un col·lectiu tan nombrós com estimat, el qual ja s’ha convertit en un clàssic indispensable del dissabte de Festes: els Músics Autogestionats de l’Espai Públic, també coneguts com a músics del Metro. Durant un parell d’hores vam poder gaudir d’actuacions musicals de nacionalitats i estils tan heterogenis com us pugueu imaginar: músics castellans, catalans, hongaresos, grecs, turcs… van interpretar un ampli ventall de cançons, des de temes catalans coneguts per tots els presents, fins a música d’estils el nom dels quals no sabria escriure ni pronunciar. Què us he dit? El Xino, lloc de barreja.

La nit va continuar amb Banda Muerta, un concert curt però intens de punk ‘made in Raval’. Sabem que la nit punk era el divendres… però deu ser cosa del caràcter rebel del barri: No sabem dir mai que no a una mica de punk.

Van agafar el relleu Sotataula, un altre clàssic de les Festes alter-natives del barri. Rumba de la bona, de la que demana ser acompanyada amb un bon mojito; i si te’l prepara en Luici, el nostre mojitero professional, la festa està assegurada.

El final de festa va anar de la mà del grup Los Ignorantes. Un grup de Mataró però d’ànima ravalera. Bon humor a dojo; cançons pròpies, versions i, sobretot, molta barreja d’estils. Però no ‘fussió’; la ‘fussió’ és cosa de hipsters. Reggae, hevy, rock, ska… Los Ignorantes no fussionen estils sinó que els posen l’un al costat de l’altre mantenint la identitat de cadascun. El final perfecte per una nit al més pur estil ravalero.

Comments are closed.